[FOTO] O nouă promoție a finalizat cursurile Institutului Biblic Baptist din Timișoara

Biserica Creștină Baptistă Harul din Lugoj a găzduit duminică, 10 iunie, serbarea de absolvire a unei noi generații de slujitori. Într-o perioadă de timp în care interesul tinerilor pentru studierea teologiei este tot mai scăzut, 23 de bărbați au finalizat cursurile serale la Institutul Biblic Baptist din Timișoara. La acest eveniment au fost prezenți pastorii americani Bill Fortner și Jim Rushing, care au avut cuvinte de mulțumire pentru profesorii români și de încurajare pentru absolvenți. Evanghelia a fost vestită de către pastorul David Nicola, iar serviciul de închinare a fost condus de către pastorul Ionel Tuțac. Corul mixt al Bisericii, dirijat de  profesoara Claudia Crețiu și absolvenții, dirijați de fratele Eugen Goldiș, au cântat spre slava lui Dumnezeu.

Această școală biblică a început în anul 1994 ca o inițiativă a pastorului american Don Kyer, prin Asociația Frontline Fellowship, în colaborare cu Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara. Ea se adresează în special celor care doresc să studieze teologia, dar din cauza vârstei sau a serviciului nu pot urma cursurile de zi ale unei instituții  teologice de grad universitar.
Īn cei 24 de ani de activitate câteva sute de bärbați și femei au urmat cursurile teologice ale acestei școli, iar numărul celor care slujesc astăzi ca păstori baptiști, absolvenți ai acestui Institut se ridică la peste 100.
 
Printre profesorii care predau la această școală se numără pastorii: David Nicola, Ionel Tuțac, Marius Birgean, Ilie Tinco, Gelu Păcurar, Marcel Țepeneu, Daniel Țuț. Periodic, profesori american predau unele cursuri modulare.
 
Cei interesați să afle mai multe informații despre această școală pot accesa site-ul www.ibbt.ro