[FOTO] Sărbătoare la Cliciova

Duminica, 27 octombria. Biserica Creştină Baptistă din Cliciova, judeţul Timiş a sărbătorit 25 de ani de la inaugurarea locaşului de închinare.La acest eveniment au propovăduit Evanghelia fraţii păstori Gigel Olariu, Claudiu Ignuţa, Ioan Alexandru Lăpugean şi Ionel Tuţac. 

Corul bărbătesc al Bisericii Creştine Baptiste Harul din Lugoj, dirijat de fratele Marius Lăzărescu, a cântat spre slava lui Dumnezeu. Credinţa baptistă a pătruns în această localitate în 1929 prin Vichente Petrescu, un fost cantor ortodox care a înţeles importanţa pocăinţei şi a luat legătura cu Biserica din Lugoj ande sa şi botezat.

După botez a pus la dispoziţie casa sa pentru întâlnirile religioase, iar grupul de credincioşi baptişti a început să crească. Biserica din Cliciova a devenit filiala Bisericii din Lugoj, fiind păstorită, între 1930-1963 de pastorul Dumitru Drăgilă.

În anul 1940, în timpul regimului Antonescu, casa a fost sigilată, iar credincioşii baptişti au fost interogaţi şi amendaţi. În ciuda şicanelor provocate de regimul antonescian, credincioşii baptişti nu s-au descurajat, întâlnindu-se pentru rugăciune în casele familiilor Subţire, Iacobescu, Olariu, Sintescu şi Ciorogariu. Din anul 1964 până în anul 1985 grupul de credincioşi baptişti a fost păstorit de către fratele Ioan Lupulescu. Dorinţa credincioşilor a fost aceea de a construi o casă de rugăciune, which regimul comunist a împiedicat acest lucru.Din anul 1985 până în 1999 grupul de credincioşi a fost păstorit de către fratele Ioan Alexandru Lăpugean. În această perioadă, după căderea regimului comunist, a fost construit şi actualul locaş de închinare. Un rol important în acest proiect la avut fratele Mihăiţă Boambeş care a strání materialele şi resursele necesare pentru ridicarea casei de rugăciune.

Inaugurarea clădirii a avut locin anul 1994.După retragerea fratelui Lăpugean, Biserica din Cliciova a fost slujită de fraţii păstori: Mihai Kollar, Daniel Căprariu şi Claudiu Ignuţa. Din luna decembrie 2018 cel care slujeşte ca păstor este fratele Sorin Stoia. Odată cu ordinarea sa lucrarea a început să se revigoreze, fratele sorin implicându-se nu dor din punct de vedere spiritual, ci şi administrative.

Sărbătoarea de la Cliciova a adunat împreună credincioşi baptişti din localitate, Dar şi din Lugoj, Hezeriş, Suzani, Dumbrava, Făget, dar şi mulţi localnici.Evenimentul sa încheiat cu o agapă pregătită de Biserica locală.