Fratele Moise Marian a plecat în veşnicie

Vineri, 19 iunie, după o călătorie de peste 90 de ani pe acest pământ fratele Moise Marian a plecat în veşnicie. Fratele Moise s-a născut în data de 21 august 1929 în localitatea Rădmăneşti, comuna Bara, județul Timiş.

În anul 1958, în ziua de Rusalii, l-a mărturisit, împreună cu soția sa Victoria, pe Domnul Isus în apa botezului, fiind botezat de către fratele păstor Teodor Turcu, în Biserica Creştină Baptistă din Lugoj.

În anul 1961 a fost ales membru în comitetul Bisericii Baptiste din Lugoj, slujind timp de peste 40 de ani. A cântat în cor, a condus orele de rugăciune,  a predicat Evanghelia în Lugoj şi împrejurimi.

A iubit Scriptura, citind-o în fiecare an cel puțin de 2 ori.Fiul său, Titi, a fost primul redactor şef al revistei Harul mântuirii,  revistă editată la Lugoj în anul 1990 şi transformată apoi în revista Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara  sub numele Harul.

În urmă cu câteva zile am realizat un interviu  despre viața şi lucrarea  fratelui Moise, el urmând să fie difuzat prin intermediul misiunii Vox Dei Ministries.

Evanghelia a fost vestită cu ocazia înmormântării de pastorii David Nicola şi Ionel Tuțac.

Înmormântarea fratelui Moise Marian a avut loc duminică,  21 iunie, în Cimitirul Baptist din Lugoj.