“Fraţii lui Onisim” – o investiţie pentru cer

10387579_427865127354933_696167324193155505_n (1)Cu multă bucurie vă lansăm invitaţia de a face o investiţie pentru cer, implicându-vă în viaţa copiilor de la Casa “Fraţii lui Onisim”, proiect iniţiat de Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate Isus Speranţa României. Onisimul a  fost înfiintat în anul 1992 în Timişoara, ca o necesitate pentru copiii străzii, locuitori ai canalelor şi gărilor. La solicitarea pastorului Petru Dugulescu, primarul de atunci al municipiului Timişoara, Viorel Oancea, a pus la dispoziţie clădirea situată pe str. Dorobanţilor nr. 16, unde centrul funcţioneaza şi acum.

Activitatea centrului Fraţii lui Onisim a început în data de 23 decembrie 1992, cu 7 copii aduşi din canalul din Piaţa 700, iar în scurt timp, numărul persoanelor care locuiesc la Onisim a ajuns la 50. Dintre aceştia, 20 sunt tineri, 26 de copii mici şi 4 părinţi pentru copilaşii cei mici. Beneficiarii acestui proiect sunt adolescenţii proveniţi din stradă, centre de plasament sau tineri aflaţi în situaţie de criză.

O parte dintre copii au fost integraţi în familia naturală. Cei 20 de  tinerii rămaşi în centru sunt ajutaţi să îşi completeze studiile, să îşi găsească un loc de muncă şi să îşi depoziteze salariul într-un cont personal, pentru a se putea integra în societate.

De asemenea, tinerii beneficiază de consiliere psihologică, vocaţională şi spirituală. Prin acest proiect, tinerii au reuşit să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi de afirmare socială.

Din 2011 avem şi o grupă de 13 copii mici care s-au integrat foarte bine  în centru, iar din 2012 s-a mai format încă o grupă de 13 copii.

Aceşti micuţi au nevoie de sprijinul nostru şi al dumneavoastră în fiecare zi. Practic, cu 10 lei pe zi, un copil de la Onisim poate fi susţinut într-o grădiniţă de stat.

Nevoile lor sunt multiple, întrucât avem şi elevi de şcoală care au nevoie de rechizite, ghiozdane, îmbrăcăminte sau încălţiminte.

O altă variantă prin care puteţi susţine micuţii Onisimului este să vă faceţi cumpărături de la magazinul nostru SHOP FOR ONESIMUS, unde găsiţi o gamă diversificată de produse, iar din banii obţinuţi în urma vânzărilor, noi pregătim masa acestor copilaşi.

poză_4 (1)