Gala premiilor “Conştiinţă şi libertate”

Sâmbătă, 10 Noiembrie, la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara, a avut loc prima ediţie a Galei premiilor “Constiinta si Libertate” Banat.

Evenimentul a fost organizat de catre Asociatia “Constiinta si Libertate” in colaborare cu Comisia pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minoritatilor Religioase, Secretariatul de Stat pentru Culte, International Religious Liberty Association si Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Romania.

Gala a avut drept scop aprecierea publica a persoanelor care se implica in apararea si promovarea libertatii de constiinta si exprimare religioasa.

In prezenta unui numeros public, presedintele Asociatiei “Constiinta si Libertate”, domnul Nelu Burcea si vicepresedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Problemele Minoritatilor Religioase, domnul Marius Cristinel Dugulescu, au acordat premiul “Constiinta si Libertate” catorva personalitati ale vietii publice timisorene. Printre ei s-au numarat: Gheorghe David (secretarul Senatului Romaniei), Constantin Ostaficiuc (presedintele Consiliului Judetean Timis), Dorel Covaci (deputat), Francisc Boldea (primarul municipiului Lugoj), Ionel Tutac (secretarul general al Uniunii Baptiste), Ioan Coriolan Garboni (directorul Filarmonicii Timisoara), Oscar Berger (patronul ziarului Timisoara).

Cu acest prilej s-a reafirmat faptul ca:”Lumea se schimba, oamenii se schimba, legile se schimba…, dar nevoia de libertate ramane aceeasi”.

Puiu Giorgioni