GATA MEREU DE LUPTA ! SHALOM …DAR CU DEGETUL PE TRAGACI.

IMG_3875De fiecare data cand ajung in Israel imi fac cateva fotografii cu soldatii IDF (Israel Defense Forces) si asta am facut si ieri la granita cu Iordania.  Ceea ce este  foarte impresionant este ca desi soldatii IDF sunt sub o presiune si un pericol continuu ei sunt  mereu cu zambetul pe buze, prietenosi in relatia cu turistii si intotdeauna cu degetul pe tragaci.

Mi-am adus aminte de textul biblic din Efeseni 6:10-18 in care suntem sfatuiti sa fim la fel de pregatiti SPIRITUAL, bine echipati  si gata de lupta. Noi nu luptam singuri..ci Dumnezeu este cel ce lupta impreuna cu noi.

Redau mai jos textul din Epistola lui Pavel catre Efeseni 6:10-18

“Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în* puterea tăriei Lui.

Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.

Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor† întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti.

De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul.

Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate* cu râvna Evangheliei păcii.

Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul* credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.

Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.

Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune  pentru toţi sfinţii”

Sa aveti o zi de lupta binecuvantata !

Cătălin Vasile