Identitate feminină și creștere spirituală

Screenshot_8Cu ajutorul lui Dumnezeu si numai spre slava Lui, Miercuri, 4 Martie 2015 a avut loc la Biserica Creștină Baptistă Harul din Cărpiniş, jud. Timiş (24 km din Timişoara) o întâlnire specială a femeilor, ocazionată de apropierea zilei de 8 Martie, așa cum ne-am obișnuit în ultimii aproximativ 10 ani.

Tema din acest an a fost: Identitate feminină și creștere spirituală”, prezentată de invitata noastră specială: Dr.Ileana Rogobete, psiholog, psihoterapeut, director Comisie Profesională – Institutul de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus din cadrul CRISDU Areopagus, Timișoara și Lector Asociat, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara.

Deși biserica noastră are aproximativ 60 de membrii, mulțumim Domnului pentru fiecare dintre cele peste 100 de femei care au răspuns invitației de a fi împreuna cu noi, fie vecine, prietene sau colege de serviciu din Cărpiniș, funcționare de la Primăria din Cărpiniș și cadre didactice de la școală generală din localitate (unele dintre acestea nu ar fi intrat intr-o biserica baptista); sau surori în Domnul de la câteva biserici din zonă, cum ar fi: Biserica Baptistă din Beregsăul Mare, dar și de la Biserica Baptistă nr.2 din Timișoara, Biserica Baptistă Betania-Timișoara, Biserica Baptistă Ghețimani-Timișoara. Fiecare dintre surorile noastre și-au adus contribuția prin rugăciune, cântare și poezie spre slava Domnului.

Mulțumim Domnului pentru surorile din Biserica Baptistă din Cărpiniș – cele doua grupuri de surori care se întâlnesc săptamanal și care, și de acestă dată, au răspuns și au participat slujind ca și Maria cu Marta. Grupul bunicilor ne-a susținut în rugaciune și și-a adus contribuția pentru agapa de la încheierea părtășiei, iar grupul mămicilor a condus timpul de închinare prin rugăciune și cântare, contribuind si la agapa de la sfârșitul serii.

[„Ținând cont ca am fost femei de toate vârstele, prezentarea a fost o invitație la a explora fiecare stadiu de dezvoltare a identității feminine, de la tânara necăsătorită până la vârsta târzie. În fiecare etapă a vieții, ne întâlnim cu noi provocări și identitatea femeii este în continuă dezvoltare. Un sine feminin armonios este în strânsă legătură cu un sine spiritual bine definit și o corectă poziționare în Hristos.

Identitățile femeii – femeie, fiică, soţie, mamă, soră, noră, soacră, prietenă, colegă, vecină, etc. – determină felul in care ne investim: Ce este important pentru noi? Cum continuăm să creştem şi să învăţăm lucruri noi până la sfârşitul vieţii: împreună cu ceilalţi sau în izolare?

Relaţia cu Dumnezeu este fundamentul, motorul, liantul, combustibilul care facilitează dezvoltarea noastră armonioasă ca persoană și relațiile noastre cu ceilalți. Fiecare etapa a vieţii are ceva preţios și Dumnezeu vrea să ne înveţe ceva nou. Ataşamentul faţă de persoanele din viaţa noastră creşte şi scade în funcţie de etapa de viaţă, dar ataşamentul față de Dumnezeu ar trebui să fie în continuă creştere de-a lungul vieţii. Pentru ca relația noastră cu Dumnezeu să crească, trebuie să petrecem timp/continuitate, să avem consecvență în citirea Scripturii, meditaţie, rugăciune; să ne concentrăm pe decizii potrivite, criteriul fiind glorificarea lui Dumnezeu. O viaţă spirituală, autentică, de calitate înseamnă  congruenţă în gândire şi comportament.”]

Mulțumim Domnului pentru că prin harul Lui am avut un timp binecuvantat și continuăm să ne rugăm pentru toate prietenele noastre care au fost împreuna cu noi, ca să-L descopere pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor personal, iar pentru toate surorile noastre în Domnul ne rugăm să se vadă creșterea spirituală prin dorința de implicare în slujire pentru Domnul cu dragoste și cu bucurie.

Lili Iosub

Screenshot_9

Screenshot_8