Inaugurarea Bisericii Baptiste Maranata Timisoara

Dupa 16 ani de rugaciune, un vis a devenit realitate. Credincioși baptisti din Zona Soarelui, municipiul Timișoara, se bucura de un locaș nou de inchinare.

Initiativa cumpărării unui teren pentru o noua biserica a apartinut fratilor Dan Laurentiu si Ionel Tutac. Inițial credincioșii din aceasta zona s-au adunat pentru inchinare la subsolul Bisericii Betel. Refuzul autorităților locale de a permite construirea unei case de rugăciuni pe acel teren nu i-a descurajat pe membrii Bisericii Maranata, așa ca dupa câțiva ani de demersuri Primaria Timisoara a acceptat un schimb de teren cu Biserica Baptista. In data de 2 Octombrie 2005 s-a inaugurat capela Bisericii care a fost folosită timp de mai mulți ani ca loc de întâlnire.
Dupa mai mulți ani de munca, sub coordonarea pastorilor Jean Chiforeanu si Remus Runcan, s-a reușit construirea unui locaș frumos si spațios.

La serviciul de dedicare a Casei Domnului au participat sute de credincioși si musafiri, printre ei aflandu-se dl. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, senatorul Ben Oni Ardelean, fostul senator prof. dr. Gheorghe David, consilieri locali si județeni. Evanghelia a fost vestita de catre frații: Laurențiu Timis, Petru Bulica si Ionel Tutac, secretar general al Uniunii Baptiste din Romania. Au cântat spre slava Domnului: Daniel Pincu, grupul de lauda si inchinare al bisericii locale si fanfara. Serviciul de inchinare a fost condus de pastorii bisericii: Jean Chiforeanu si Remus Runcan.

Întâlnirea s-a încheiat cu o agapa bogata oferită cu generozitate de biserica locală.