Inca un preot s-a convertit

FOTOMă numesc Cristian-George Tanasă și am domiciliul în Vatra-Dornei, județul Suceava.Sunt in varsta de 32 de ani. Am absolvit Facultatea de Teologie, specializarea Teologie Ortodoxă Pastorală din cadrul Universității Ovidius Constanța, promoția 2005 și totodată studii de masterat în cadrul Universității Alexandru Ioan-Cuza, Facultatea de Istorie, specializarea Istoria Evreilor și Ebraistică, promoția 2013.

Din anul 2001 și până în luna iulie 2009 am lucrat în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, ocupând mai multe posturi: muzeograf, bibliotecar, secretar, contabilitate primară.

Totodată m-am ocupat și de cercetare științifică, redactând mai multe lucrări în domeniul teologiei ortodoxe: patrologie, bizantinologie, istorie bisericească, dogmatică, muzică, etc.Am fost hirotesit ca ipodiacon de catre Prea Sfintitul Teodosie.

De asemenea am scris mai multe studii privind cultura și civilizația evreilor, dar și criminalistică(un studiu de dactiloscopie).Cunosc 12 limbi straine(antice si moderne)

În cursul anului 2009, după ce am plecat de la Constanța, am lucrat o perioadă în cadrul Mănăstirii Putna, participând la redactarea lucrării Caietele de la Putna (un studiu de eminescologie).

Cu toate acestea, în luna mai 2009, Domnul Isus, m-a chemat să lucrez în via Sa, așadar nu am mai putut lucra la Arhiepiscopia Tomisului, unde Arhiepiscopul Teodosie m-a catalogat imediat ce am părăsit Biserica Ortodoxa , ca fiind eretic și nebun. A fost lucrarea Domnului, nu a mea.

In urma cu cateva zile am descoperit pe net marturiile  fostului preot Cristian Florea, cat si a altor fosti slujitori ai altarului ortodox, si m-am hotarat sa ma alatur lucrarii ce o desfasurati.

Imi doresc sa vin week-endul viitor la botezul ex-diaconului Dobrican Florin.

Mai cunosc cel putin 20 de preoti care ar dori sa vina pe calea Domnului,realizand  indepartarea ei de la adevar, insa n-au curajul sa se desprinda de sistem. Imi doresc sa va pun in legatura cu ei.

Cristian-George Tanasă