Întâlnire internațională a baptiștilor la Izmir, Turcia

logo-bwa-150x136Potrivit Revistei Creștinul Azi, peste 300 de lideri, pastori, teologi, presedinti de seminarii, profesori si credinciosi baptisti din intreaga lume se intalnesc in Turcia pentru partasie, inchinare, studiu si asptecte decizionale. Intalnirea anuala are loc in Izmir, cunoscut in Biblie sub numele de Smirna in perioada 6-12 iulie si include si intalnirile Consiliului general si al Comitetului Executiv, cele doua organe de conducere ale Aliantei Mondiale Baptiste. 

Romania va fi reprezentata de Presedintele Uniunii Baptiste, Otniel Ioan Bunaciu, de Secretarul general Ionel Tutac si de Vicepresedintele Ilie Tinco. 
Anul acesta se vor lua in discutie alegerea noului Presedinte al Aliantei Mondiale Baptiste si a celor 12 vicepresedinti care vor sluji in perioada 2015-2020. De asemenea, premiul pentru Drepturile Omului Denton Lotz si Janice Lotz va fi acordat lui Ilie Coada din Moldova pentru lucrarea sa in ceea ce priveste stoparea traficului de persoane si a sclaviei sexuale din tara sa.
Comisiile Aliantei Mondiale Baptiste vor gazdui diferite prezentari pe teme teologice, de misiune, evanghelizare, educatie teologica, plantare de biserici, identitate baptista si predicare. Vor fi abordate si probleme legate de drepturile omului, libertate religioasa, opresiune social, saracie, mediu si alte domenii.