ÎNTOARCEREA FIILOR RISIPITORI-Săptămâna a patra (Opt săptămâni de rugăciune pentru copiii risipitori ai Bisericii)

screenshot_590Duminică 28 Februarie 2016A deveni tată (Luca 15:20) Şi s-a sculat şi a plecat la tatăl său. Când era încă departe, tatăl său l-a văzut şi i s-a făcut milă de el, a alergat de a căzut pe grumazul lui şi l-a sărutat mult.

Dumnezeu Își dorește mult să mă găsească, mult mai mult decât îmi doresc eu. El nu așteaptă până ne întoarcem noi acasă, până ce ne cerem iertare, până ce implorăm și promitem să ne străduim mai mult altă dată. El este Cel care aleargă întotdeauna afară din casă și ne oferă îmbrățișarea Sa.

Întoarcerea fiilor risipitori va fi încetinită sau chiar împiedicată dacă familia sau biserica nu este pregătită pentru sosirea lor. Tatăl a lăsat deoparte toate standardele sociale și a alergat spre fiul său, chiar dacă acesta era încă departe. El a făcut asta ca să-l protejeze de bârfa, mânia, umilința și batjocura comunității. Un om cu o astfel de poziție în Orient nu aleargă niciodată. Cel mai probabil, tatăl salva încă o dată viața fiului său, care altfel nu ar fi fost niciodată acceptat de comunitate, sau de fratele său, cel puțin nu ca fiu în drepturi. Chiar dacă el s-a întors ca sclav, pentru tata a contat enorm faptul că fiul său s-a întors acasă. El a arătat tuturor că, pentru el, fiul său era încă viu. Tatăl a tăiat un vițel, ca toată comunitatea să poată veni și vedea că fiul său era îmbrăcat cu cele mai bune haine ale tatălui, că acesta i-a dat un inel cu pecete, și ca toți să împărtășească bucuria tatălui pentru revenirea fiului.

Fie că suntem fii tineri sau bătrâni, trebuie să înțelegem că toți am fost chemați să fim tați. Nu este suficient să citim pilda aceasta ca pe o povestire despre fii, sau să o citim ca pe o lecție dată Fariseilor despre atitudinea lor față de păcătoși. Nici nu suntem chemați să alegem care dintre fii suntem noi. Noi nu suntem aici ca să rămânem copii. Noi suntem chemați la Agape – dragostea lui Dumnezeu de Tată – care este și ținta uceniciei și a vieții de credință. Noi suntem chemați să fim tați.

Rugăciune:

  1. Mulțumire:

* Mulțumim Domnului că în casa Tatălui există loc pentru toți cei care vin la El.

* Mulțumim Domnului că, atunci când venim la El, găsim inima plină de dragoste și așteptare a Tatălui.

* Mulțumim că la El găsim iertare, îndurare, că El nu ne pedepsește și nu ne ceartă.

  1. 2.    Ne smerim:

* Că am rătăcit prea mult departe de Tatăl.

* Că nu avem o inimă de tată pentru cei care se întorc.

* Că de multe ori am fost o piedică pentru cei care vor să se întoarcă acasă.

  1. Ne rugăm:

* Ca Domnul să ne umple inima de dragoste – 1 Corinteni 13.

* Să fim sensibili față de cei care se întorc și să îi ajutăm.

* Să-i acceptăm, nu să îi judecăm.

* Pentru familiile care au copiii rătăciți pe căile lumii.

* Ca Domnul să ridice tot mai mulți părinți spirituali în biserici.