Investitie de 50.000 $ pentru Centrul de Plasament din Gavojdia

gavojdiaGearl Spicer pastor senior al Bisericii Baptiste “One Heart” din Atlanta, Georgia , este la ora actuala americanul cel mai preocupat de situatia copiilor institutionalizati din judetul Timis.

Pentru  prima data a venit in România in urma cu 10 ani la invitatia pastorului Ionel Tutac. De atunci in fiecare an el si echipa sa viziteaza Banatul, implicandu-se in nenumarate actiuni educationale, spiurituale si caritabile.

De numele lui se leaga construirea Scolii Crestine “Harul” din Lugoj, prima unitate de invatamant particular din acest municipiu, dar si implicarea in  nnmeroase actiuni desfasurate in colaborare cu Directia de Protectia Copilului si Asistenta Sociala.

Cea care l-a determinat sa se implice in activitatea centrelor de plasament a fost fiica sa, Abbey.  Urmand sfaturile fiicei, pastorul Spicer a daruit aparatura electrocasnica, haine si alimnente copiilor din Lugoj, Gavojdia si Recas, a sprijinit financiar organizarea a doua tabere pentru copii si a sponsorizat renovarea bailor pentru baieti din Centrul de Plasament din Lugoj. Investitia in renovarea bailor a fost de 16.300 $.

In vara anului 2013, prin  intermediul Deliei  Olariu a cunoscut 8 fete care formau un grup de muzica si reprezentau centrul Gavojdia intr-un mod foarte placut. Gearl a ramas impresionat de aceste fete si de potentialuI pe care fiecare il au.

Si-a dat seama ca aceste fete si multi alți copii vor avea un loc special in viața lui si a lansat proiectul: ” Sharing Hope, Changing Lives” prin care sa  aduca speranța  in viata acestor copii.

Gearl a vrut sa faca ceva special pentru cele 8 fete de la Gavojdia care au devenit ca si fiicele lui. Domnul Titi Iacob, directorul Centrului,  a venit cu ideea de a remodela unul din apartamente ca un model pentru viitor.

Viziunea lui si dedicarea celor de la Biserica “One Heart” a facut posibila renovarea acestui apartament de la Gavojdia. Apartamentul este compus din doua dormitoare, doua sufragerii, o baie, o bucatarie si camera profesorului. Investitia totala in acest proiect a fost in jur de $50.000 .

Toata  lucrarea a fost făcută sub supravegherea pastorului Gigel Olariu si  a Asociatiei “Legamantul Harului”, presedintele acesteia fiind pastorul Ionel Tutac.

La inaugurarea acestui proiect au fost invitati sa participe: presedintele Consiliului Judetean Timis, domnul  Titu Bojin, doamna Emilia Milutinovici, director general al Directiei de Protectia Copilului, conducerea Asociatiei “Legamantul Harului”, reprezentanti mass-media.

Domnul Gearl Spicer considera ca nu  e nimic mai important decât sa oferi speranța viitoarei generații,  ca ei sa reuseasca si sa prospere in viața.

In urma cu cativa ani pastorul Gearl Spicer a primit distinctia de ambasador al drepturilor copilului, oferita de catre Directia de Asistenta Sociala si Drepturile Copilului, iar in luna Octombrie domnul Francisc Boldea, primarul orasului Lugoj, i-a oferit o diploma de excelenta pentru sprijinul acordat comunitatii lugojene.