Iorga Emanuel a plecat la Domnul

Iorga EmanuelIorga Emanuel s-a născut în localitatea Arciz, din Basarabia în 10.10.1934, într-o familie de credincioși evanghelici unde a învățat din fragedă pruncie adevărurile Scripturii.

A urmat cursurile Școlii Gimnaziale și cele de Învățământ Superior unde, datorită faptului că era poc

ăit a trebuit să înfrunte criticile și batjocurile regimului ateist. A fost căsătorit cu Ana Iorga și Domnul i-a binecuvântat cu trei băieți.

Din punct de vedere profesional a dat dovadă de responsabilitate în ceea ce privește respectarea și aplicarea legilor, corectitudine, spirit de sacrificiu, sociabilitate și spirit de echipă.

Din 1993 a început colaborarea cu Uniunea Baptistă din România ca diriginte de șantier pentru reparația capitală și modernizarea a două cămine de familiști în care au fost cazate de-a lungul timpului sute de studenți.  S-a ocupat personal de lucrări administrative specifice muncii de șantier. De asemenea, în calitate de membru al Bisericii Sfânta Treime din București s-a ocupat de modernizarea instalației electrice, a încălzirii centrale și de alte activități conexe. În momentul în care a plecat la Domnul, Iorga Emanuel slujea în calitate de administrator la Uniunea Baptistă.

În data de 11.10.2013, după o luptă de aproximativ un an de zile cu boala, Iorga Emanuel a plecat la Domnul în timp ce lectura unul din textele sale favorite: Psalmul 23. Momentul de final al alergării cerești a fost un motiv de meditație pentru cei care l-au cunoscut și au interacționat cu el de-a lungul anilor.

La evenimentul funerar au participat membri ai familiei, vecini și colegi de serviciu, care au avut posibilitatea să asculte cuvântul Domnului vestit de pastorii: Corneliu Boingeanu, Octavian Baban, Nicolae Ologeanu și Otniel Bunaciu, cel care a și adus audienței un mesaj de mângâiere inspirat din cuvintele Psalmului 23. Rugăciunea celor care l-au cunoscut pe fratele Iorga este ca bunul Dumnezeu să mângâie inima celor întristați de această temporară despărțire.

sursa