Jocurile olimpice de la Londra 2012. Un bilant spiritual

În timpul Olimpiadei de la Londra, organizații precum More than gold au oferit sprijin spiritual sportivilor, turistilor si locuitorilor din Londra. Astfel, printre sutele de mii de persoane care au fost prezente pe durata intrecerilor, circa 2500 de credinciosi evanghelici au oferit suport spiritual celor aflati in nevoie indiferent daca erau turisti, vizitatori, atleti, localnici sau imigranti.

“Lumea a fost prezenta aici, iar atmosfera cordiala a reprezentat o oportunitate excelenta de a impartasi evanghelia” a spus Doug Shaw, unul dintre voluntarii prezenti la Jocurile Olimpice si totodata coordonatorul celor 450 de voluntari din cadrul Conventiei Baptiste de Sud care au lucrat impreuna cu organizatia More than gold.

Actiunile voluntarilor au constat printre altele, in discutii, consiliere si mese gratuite. Rezultatele nu au intarziat sa apara. In urma unei discutii dintr-o cafenea, nu mai putin de 400 de persoane au mers intr-o biserica locala pentru prima data.

Evenimentele de genul acesta sunt oportunitati extraordnare de a impartasi credinta crestina dar si modalitati in care bisericile locale, prin membrii lor, pot colabora pe termen lung.

sursa: http://revistacrestinulazi.ro/