JURNAL DE MISIUNE: Bisericile din garaje

10927854_10153032991896931_2701353030613124387_oNe aflăm în Sudul României -sălbatic, prăfuit, arid spiritual. Credincioși puțini, tradiție și superstiție multă. Am vorbit cu peste 300 de oameni în Popești-Leordeni și alte câteva sute ne așteaptă aici și în Pantelimon, două localități cu mai mai puțin de 25 000 de locuitori. Am întâlnit atâta foamete – nesățioasă, după Cuvânt și lucrători puțini și singuri. Prea singuri, când atâta belșug și înghesuială este la amvoanele noastre.

Suntem pentru patru zile în zona de Sud, lângă București, împreună cu un grup de 13 lugojeni, ca să facem evanghelizare pe stradă, activități cu copiii și mai ales, să îi încurajăm pe pastorii și pe misionarii din zonă.

În urmă cu nouă ani, în Pantelimon pastorul George Țone a început o biserică într-un garaj. Apoi, după ce numărul membrilor a crescut, frații au mai cumpărat încă două garaje. Au aranjat o sală pentru școală duminicală cu copiii și una pentru mese, ca să poată să le ofere o masă celor care veneau duminică la biserică. Mulți sunt atât de săraci și necăjiți, încât nu ai cum să îi trimiți așa flămânzi acasă. Pastorul George Țone ne poveștește despre începuturile acestei biserici din garaje: ”când am luat terenul  pentru biserică, au venit 7 preoti, de la 7 mânăstiri, cu 7 steaguri, ca să ne blesteme. Dar Domnul ne-a dat izbândă și lucrarea nu s-a oprit, ci a crescut”.

Suntem în prima zi de misiune, însă deja avem multe de povestit. Am împărțit aproape 300 de Nou-Testamente, pliante și CD-uri cu emisiuni cu mărturii de la Radio Vocea Evangheliei Timișoara.

Într-o zonă săracă, fără biserici impunătoare, Biserica lui Cristos crește, chiar și  în garaje. Dumnezeu lucrează aici cu putere, însă vrea să  o facă prin mine și prin tine.

Nu sta indiferent acasă.