”La început a fost Cuvântul”

IMG_2758Cuvântul, a fost acela pe care l-am vestit cu dragoste și convingere, începând din data de 02 ianuarie 2003 până la începutul lunii octombrie, în sala cinematografului Studio din centrul Timișoarei, în fiecare duminică sub deviza ”Creștini sau Ucenici?” viziune avută de pastorul PETRU DUGULESCU. Pornind de la această lucrare  s-a născut în Cinematograful Unirea din Calea Șagului Biserica ”Eclesia” la data de 26 octombrie 2003, în urma fuziunii cu Biserica Baptistă Speranța din necesitatea de a ne reîntoarce la izvoarele bisericii primare.

O altă necesitate a fost întoarcerea de la tradiția construită în ani, la forma simplă de închinare a primilor creștini. Trebuie să recunoaștem că nu doar bisericile istorice, Ortodoxă și Catolică au o tradiție, ci și cele evanghelice. Întotdeauna când oamenii au de ales între Biblie și tradiție, ei aleg tradiția, sacrificând adevărul Scripturii. Oare modul nostru de a ne bucura și a ne exprima înaintea Domnului prin a bate din palme sau a ridica mâinile nu are suport biblic? Dar pentru că noi nu am făcut așa în trecut, îi judecăm pe cei care se exprimă altfel decât noi.

În cei 12 ani care au trecut Biserica Eclesia a cultivat închinarea și rugăciunea spontană, sinceră în Duh și Adevăr, primind cu căldură pe noii veniți care s-au alăturat nucleului inițial. Aici căutăm să ne cunoaștem, să ne încurajăm și să ne slujim unii pe alții în dragoste. În clădirea fostului cinematograf Unirea, Biserica Eclesia are misiunea apostolică de a fi un far luminos în întunericul vieții morale și spirituale al locuitorilor celor trei cartiere: Calea Șagului, Fratelia și Steaua.

Dorim ca împreună cu dumneavoastră Biserica Eclesia să devină un cămin primitor în care Dumnezeu să ocupe primul loc. Dorim de asemenea să venim aproape de inima dumneavoastră prin slujire și dragoste frățească.

Pastor Laurențiu Timiș