viorel-iuga

LA VOT MERG OAMENII, CETĂȚENII ȚĂRII, NU BISERICA…

Constatând că România, cu paşi mărunţi, se îndreaptă spre o normalitate democratică, unii dintre semenii noştri se întreabă: cu cine va vota biserica? Pentru liniştea tuturor, este bine să ne amintim că biserica nu va vota cu nimeni. Şi dacă unii ar dori aceasta, biserica nu votează în bloc şi nu votează alături de cineva. La vot merg oamenii, cetăţenii ţării, nu biserica. Cabina de vot, buletinul de vot şi ştampila nu sunt ale unui partid, ale unei biserici sau ale unor ONG-uri. În ziua referendumului, în cabina de vot voi fi eu, buletinul de vot, ştampila şi propria-mi conştiinţă.

Singurul care va vedea cum şi pentru ce votez va fi bunul Dumnezeu. În consecinţă, să nu ne frământe cine va vota alături de noi, ci câţi vor vota la fel ca noi. Înţelegând destul de bine realitatea românească, voi face tot ce ţine de mine ca la Referendum să se prezinte cât mai mulţi cetăţeni şi să voteze pentru familia întemeiată de un bărbat şi o femeie.
 
Nu voi încerca să duc la vot niciun partid, dar voi încerca să conving pe cât mai mulţi cetăţeni, indiferent care este partidul din care fac parte, să meargă la vot şi să voteze pentru normalitate. Nu voi duce la vot nicio biserică, dar voi încerca să folosesc tot ce îmi dă bunul Dumnezeu să influenţez pe cât mai mulţi cetăţeni religioşi să meargă la vot şi să voteze pentru familie. Frământarea mea nu este cine va vota în cabina în care am votat eu sau în cabinele alăturate, ci cât de mult pot face ca majoritatea cetăţenilor României să iasă la vot şi să voteze pentru familie.
 
Vă chem, din nou, să ne rugăm pentru ca paşii spre referendum să urmeze cursul şi ritmul normal. Vă chem să ne rugăm pentru semenii noştri şi să vorbim cu cât mai mulţi despre importanţa familiei şi importanţa referendumului. Apoi, în ziua votului, cu liniştea că ne-am făcut partea, cu respect pentru Dumnezeu şi iubire de familie, biserică şi ţară, fiecare va vota ce crede că este bine.
 
Reţineţi: biserica nu votează cu familia, dar cetăţenii României, cetăţenii pentru care biserica se roagă şi pe care îi poate influenţa, pot vota DA!
 
Viorel Iuga