Memorează Predica de pe munte împreună cu noi!

memorizing-scripture-2-300x227Pentru că în perioada următoare vom studia împreună cu biserica Evanghelia dupa Matei, am propus tinerilor noştri să memorăm împreună Predica de pe Munte. Am fi extrem de bucuroşi dacă    s-ar alătura şi alţii acestui demers! Vom folosi lunile Iulie şi August pentru memorarea cap.5, luna septembrie pentru cap.6, iar octombrie pentru cap. 7. În fiecare zi de luni, voi indica pe Facebook (Valentin Fat), dar şi pe blogul personal (valentinfat.wordpress.com) porţiunea de text care trebuie memorată săptămâna respectivă.

De ce să memorăm Scriptura? (1) Pentru că este Cuvântul lui Dumnezeu. Tot ceea ce Dumnezeu spune este important. Tot ceea ce Dumnezeu spune este valoros. Tot ceea ce Dumnezeu spune merită memorat! A lua în serios Cuvântul lui Dumnezeu înseamnă a-L lua în serios pe El!       (2) Pentru că este o armă deosebit de importantă în lupta spirituală. Este arma pe care Domnul nostru Însuşi a folosit-o atunci când a fost ispitit (versete din cartea Deuteronom.) Duhul Sfânt ne va aminti Cuvântul atunci când este nevoie, dacă l-am depozitat în mintea noastră. (3) Pentru că ne va conduce la o înţelegere mai profundă a textului biblic. Pentru a putea pătrunde un text e nevoie să medităm asupra lui. Memorându-l vom putea să mărim considerabil timpul nostru de studiu biblic. Chiar în tramvai, la coadă, în drumul spre casă, putem „scoate” un verset sau un pasaj pe care să îl analizăm. (4) Pentru că memorarea este sănătoasă! Este o cale sigură de a ne păstra memoria activă, întreagă. Memoria se păstrează folosind-o, aşa că memorarea Bibliei este o modalitate excelentă de a îmbina utilul cu plăcutul, cu spiritualul et c.

Săptămâna aceasta 1-7 Iulie, vom memora Matei 5:1-5.

În cazul în care vreţi să participaţi, vă rog să îmi comunicaţi lucrul acesta printr-un mesaj privat pe Facebook (Valentin Făt) sau printr-un e-mail la valentinfat@betania-tm.ro Am luat hotărârea să duc procesul până la capăt, chiar dacă o voi face singur (Nu ştiu exact de ce, dar de multă vreme nu am mai fost atât de entuziasmat!!!), dar bucuria va fi mult mai mare, dacă suntem mai mulţi! Doamne ajută! Doamne dă izbândă!