Mergem la biserică să ne întâlnim cu Domnul?

Ilie Bledea 1Vreau să semnalez o problemă, cel puţin de terminologie, dacă ea nu există în esenţă. Însă cred că ea poate fi o problemă reală a multor creştini.

Am auzit de multe ori expresii de genul: „venim la biserică să ne întâlnim cu Domnul” sau „biserica este un loc în care ne întâlnim cu Domnul”. Deşi poate părea o expresie de spiritualitate, ea nu este în ton cu creştinismul biblic. Este o expresie greşită. Terminologia întâlnirii cu Domnul transmite ideea că, noi suntem separaţi de Domnul şi venim doar la biserică să ne întâlnim cu El, apoi plecăm şi pe El îl lăsăm în biserică până la următoarea întâlnire.

Dragilor, dacă suntem creştini autentici, atunci Domnul este cu noi tot timpul, Domnul este în noi prin Duhul (Ioan 14:16-17; 1Corinteni 6:19). Dacă suntem creştini autentici noi nu trăim doar momente de întâlnire cu Domnul, ci vieţi de comuniune permanentă cu El prin Duhul. Noi avem nevoie de Domnul în fiecare zi, în fiecare minut, în fiecare secundă, nu ne putem rezuma doar la întâlniri cu El (Ioan 15:5).

Atunci, ce se întâmplă când ne adunăm împreună ca biserică? Când Biserica se adună împreună, se adună să se închine împreună Domnului. Toţi venim cu Domnul în viaţa noastră, să ne închinăm împreună Domnului şi cei care vin şi nu îl cunosc pe Domnul trebuie să poată recunoaşte că Domnul este prezent în noi şi între noi la închinare. Biserica se adună împreună să se închine Domnului în duh şi adevăr, să celebreze prezenţa şi însoţirea Domnului în viaţa fiecărui membru al ei. Ne adunăm să ascultăm împreună Cuvântul Domnului şi să ne întărim în umblarea noastră cu El prin darurile pe care El le-a pus în fiecare din noi, ne adunăm să ne pregătim împreună pentru locuirea veşnică cu Domnul în Împărăţia Lui.

 Nu există nicăieri în Noul Testament, după pogorârea Duhului Sfânt ideea că biserica se adună să se întâlnească cu Domnul. Biserica se adună să se închine Domnului!

Aşadar, mergeţi înotdeauna la adunarea bisericii să vă închinaţi Domnului în duh şi adevăr!

Ilie Bledea