Mesaj către păstori de la inima unui păstor…

Te-ai îndoit vreodată de chemarea la slujirea pastorală? Au fost ocazii în care privind la propria-ţi viaţă, la cei dragi, sau la slujire te-ai întrebat de ce aşa? Îţi amintești momente de descurajare, oboseală, epuizare, deznădejde, când ai crezut că nu mai poţi? Te-ai gândit măcar o dată să renunţi la slujba de păstor?

Nu ştiu răspunsurile tale, dar eu le-am experimentat pe toate. De ce sunt încă în slujire? Deşi am slujit o adunare bună, nu am rămas în primul rând pentru ei. Cu toate că am avut colegi buni, nu am rămas în slujire chiar de dragul lor. Chiar dacă au contat, motivul principal nu a avut de-a face cu oamenii, ci cu chemarea şi cu credincioşia lui Dumnezeu.
 
De fiecare dată când intram într-o criză şi îmi analizam viaţa, îmi aminteam mereu certitudinea chemării divine. În fiecare moment al cercetărilor atente, a trebuit să recunosc că Domnul a fost prezent în orice situaţie şi că a fost credincios tuturor promisiunilor făcute. Privind la El, am primit linişte, încredere, iertare, putere, viziune, direcţie, curaj, mesaj şi tot ce am avut nevoie pentru următorii pași.
 
Nu ştiu unde te afli acum, dar ştiu cine şi unde este Stăpânul tău şi al lucrării. Indiferent unde eşti, continuă să crezi în chemarea, iubirea, ajutorul şi bunătatea Sa. Continuă să priveşti la El, să te încrezi în El să depinzi de El şi să fii mulţumit cu ce îţi oferă El. Stăpânul ştie mai bine în ce situaţii rodeşti cel mai bine. Nu te lua după evaluările altora. 
 
Fii credincios ogorului şi lucrului încredinţat ţie. Continuă să crezi că nu există nimic mai important decât salvarea sufletului şi slujirea Stăpânului. Cine slujeşte cu credincioșie, indiferent câţi talanți a primit, va fi răsplătit cu binecuvântări veşnice!
 
Viorel Iuga
 
P.S. Dacă eşti într-o perioadă bună, laudă-l pe Domnul şi lucrează cu bucurie. Nu-ţi judeca colegii, ci ajută-i. Fii printre cei care înviorează inima colegilor. Nici Domnul şi nici colegii nu vor rămâne datori!