MESAJ DE CRĂCIUN din partea Alianței Mondiale Baptiste Spațiu sacru, oportunitate glorioasă

Şi a născut pe Fiul ei cel întâi născut, L-a înfăşat în scutece şi L-a culcat într-o iesle, pentru că în casa de poposire nu era loc pentru ei. (Luca 2:7)

Ce loc în care Dumnezeu să-și facă apariția! Nu o încăpere luxoasă și spațioasă ci un adăpost pentru vite, un grajd! Făcându-și apariția într-un asemenea loc, Dumnezeu îi conferă acestuia prestanță și ne arată că aceeași prestanță trebuie să o aibă fiecare loc în care El este prezent. Gloria cerească întâmpinată cu fast pe pământ, pentru ca fiecare loc să-L poată primi cum se cuvine pe Dumnezeul cel viu!

Un cor de îngeri a apărut în fața păstorilor care, uimiți de vestea nașterii Domnului, au călătorit până la Betleem ca să-L cunoască. În viziunea pe care au avut-o, Dumnezeu le-a arătat că El nu disprețuiește locurile sărăcăcioase. Când au ajuns acolo, au intrat în prezența unui bebeluș fără apărare care era însuși Dumnezeu. Dumnezeu și-a facut apariția în lumea pe care El însuși a creat-o, prin Cristos, cel de-al doilea Adam. A făcut acest lucru pentru a ne mântui de păcatele noastre (Matei 1:21)

Manifestarea Creatorului într-un asemenea loc ar trebui să ne reamintească tuturor, de provocarea constantă pe care o avem și anume aceea de a nu desconsidera nici un loc în care Dumnezeu s-ar putea manifesta celor ce I se închină. Vom descoperi adesea, că Dumnezeu poate fi întâlnit în cele mai neașteptate locuri. În plus, indiferent de locul sau de forma pe care decide Dumnezeu să o ia, noi trebuie să-I răspundem oferindu-I lauda și închinarea noastră.

Dumnezeu își poate face apariția oriunde: pe bulevardele elegante ale marilor orașe sau în cartierele mărginașe, în vile luxoase sau în apartamente modeste, în locurile măturate de vânturile deșertului sau pe pământ fertil. Dumnezeu își poate face apariția oriunde! Când Dumnezeu își face apariția într-un asemenea fel, noi trebuie să-l recunoaștem și să‑I răspundem cum se cuvine.

Este posibil ca Dumnezeu să-și fi făcut apariția recent în viața ta? Sub ce formă a apărut? A unui imigrant străin care locuiește ilegal în țara ta? A unui om al străzii? A unui bolnav de SIDA sau a unui dependent de droguri? A unui cerșetor care îți cere o bucată de pâine? Cum I-ai răspuns? Ce I-ai spus? Ce ai făcut pentru El?

La acest moment de sărbătoare, mă rog ca Duhul Sfânt să ne ajute să ne dăm seama și să-L recunoaștem pe Dumnezeu atunci când El își face apariția în viețile noastre, într-o formă sau alta. Și oriunde ar apărea, noi să Îl putem întâmpina cu brațele larg deschise! Astfel, Îl vom putea întâmpina pe Cel care ne oferă ocazia minunată de a realiza bogăția fără margini a umanității.

 Neville Callam

Secretar General Alianța Mondială Baptistă