MESAJ DIN CER PENTRU DECEMBRIE

Cu siguranță sunt multe lucruri care ne țin mintea ocupată în zilele acestea. Luna decembrie pare-se a fi o lună plină, intensă, cu fel și fel de datorii și oporunități. Sunt încă oameni conectați la rezultatul alegerilor prezidențiale din Statele Unite, ne preocupă într-o măsură mai mică sau mai mare majoritățile parlamentare ce se vor forma pentru a guverna țara, ne gândim la sarcinile părintești, încercăm să facem anumite proiecții legate de posibiltățile de închinare din zilele de sărbătoare, pandemia încă ne domină gândirea și trăirea…

În tumultul acesta, Dumnezeu ne trimite un mesaj din cer. E plin de conținut, obiectivul lui este să liniștească, să dea sens, speranță și bucurie. Dumnezeu vrea să ne reașeze pe acel făgaș al lucrurilor care contează cu adevărat, să ne direcționeze toată ființa spre cel mai frumos lucru ce ni se putea întâmpla: A venit mântuirea pe pământ!

Te întreb, îți faci timp și pentru mesajul lui Dumnezeu pentru tine? Însușindu-ți-l vei pune toate lucrurile în ordine. Luna decembrie va intra în echilibrul normal. Iată spre ce ne provoacă Dumnezeu:

Să considerăm Persoana întrupării. Ioan scrie: „La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu” (Ioan 1:1, 2). Fraza aceasta nu sugerează că Cuvântul are un început, ci că totdeauna a existat. Poate fi citit: La început era Cuvântul, este Cuvântul și va fi Cuvântul. Cuvântul este etern – totdeauna a fost și totdeauna va fi. Domnul Isus S-a născut în Betleem, dar n-a avut începutul în Betleem. El nu ne-a adus doar un pic din veșnicie, ci toată veșnicia (1 Ioan 4:14). El este numit Cuvântul pentru că un cuvânt este expresia vizibilă a unui gând invizibil. Domnul este expresia perfectă a Cine este Dumnezeu.

Să considerăm puterea întrupării. Oare care să fi fost cea mai mare manifestare a puterii lui Dumnezeu? Creația, minunile, crucea, Învierea? Cea mai mare expresie a puterii lui Dumnezeu a fost atunci când El a adăugat umanitate la divintatea Lui, făcându-se om (Filipeni 2:5-8). Creatorul creației S-a smerit atât de mult încât a devenit o creatură a creației. Dumnezeu devine dependent de o mamă umană. Din pricina aceasta sărbătoarea din luna decembrie nu este despre cadouri și mese îmbelșugate, lumini și evenimente – Sărbătoarea este despre El! Acela care a făcut toate lucrurile și ține toate lucrurile s-a născut în această lume în urmă cu 2000 de ani ca un copil neajutorat. Care este puterea Întrupării? Dumnezeu la lucru.

Să considerăm scopul întrupării. De ce Dumnezeu a luat trup omenesc, aceasta-i întrebarea? El a venti să aducă viață în lumea morții. Da, El a intrat într-o lume plină de oameni morți…și nici nu știam că suntem morți (Ef. 2:1-3; 2 Cor. 5:17). El a venit să aducă lumină în întuneric. El a venit să schimbe starea noastră (Ioan 8:12).

Vreau să-ți lansez câteva recomandări:

Fii sigur că ești mântuit.

Fii sigur că sărbătoarea este despre El.

Fii sigur că El primește toată gloria.

Pastor Ioan Cocîrțeu