Mesajul baptistilor bănățeni la moartea Mitropolitului Nicolae Corneanu

Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara transmite sincere condoleante slujitorilor altarelor si credinciosilor ortodocși, cu ocazia plecării in vesnicie a I.P.S. dr. Nicolare Corneanu, Mitropolit al Banatului.

De-a lungul a peste 50 de ani de activitate pastorala Dr. Nicolae Corneanu a fost un adevărat model de trăire si slujire crestina, un slujitor devotat al lui Dumnezeu care a demonstrat ca putem avea aceleași aspiratii spirituale, chiar daca suntem diferiti ca identitate confesionala.

Spiritul sau blând, profunzimea sa spirituala, sinceritatea si dorința de dialog interconfesional au fost elemente definitorii ale slujirii sale. A avut certe calitati de lider spiritual, adunând in jurul acelorasi principii reprezentanți ai tuturor confesiunilor religioase, iar sfaturile sale pline de intelepciune ne-au determinat pe toti sa-l respectam si sa-l admiram.

Va rămâne in amintirea noastră ca un reper de moralitate si slujire, iar despre contribuția sa la dezvoltarea spiritualitatii crestine din Banat vor vorbi multe generații de slujitori ai bisericilor si crestini in generatiile viitoare!
Cu o ultima mangaiere si cu nădejdea învierii,

Dr. Ionel Tutac
presedintele Comunității Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara
secretar general al Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania