Mesajul baptistilor timiseni cu prilejul plecarii in vesnicie a pastorului Florin Cioaba

Comunitatea  Bisericilor Crestine Baptiste  Timișoara transmite familiei pastorului Florin Cioabă, comunității penticostale și minorității rome, cu ocazia momentelor de întristare prin care trece, mesajul de încurajare și speranță pe care îl găsim scris în epistola apostolului Pavel către Tesaloniceni: “Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde. Căci, dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi, împreună cu Isus, pe cei ce au adormit în El,” alături de îndemnul de a continua să persevereze în umblarea cu Domnul și Mântuitorul nostru Isus Hristos.

Florin Cioabă a fost  un lider al comunității evanghelice interesat de binele minorității rome și de apropierea ei de Dumnezeu. Este evidentă, de asemenea, contribuția și exemplul său personal în ceea ce privește educația pentru minoritatea din care a făcut parte. Fără a lăsa la o parte specificul comunității locale, i-a îndemnat pe cei tineri să își îndrepte atenția spre Dumnezeu și spre procesul educațional ca fiind singura alternativă de iintegrare sociala.

Comunitatea Baptistă Timișoara se alătură în rugăciune pentru familia lui Florin Cioabă și nădăjduiește ca pierderea temporară a unui membru al familiei  nu va fi un motiv de desnădejde, ci un prilej de cercetare și de apropiere mai mare de Răscumpărătorul nostru Isus Hristos, a carui revenire o asteptam cu totii.

Fie ca Dumnezeul mangaierii sa va umple inimile de pace si speranta.

Ionel Tutac

presedintele Comunitatii Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara

secretar general al Uniunii Bisericilor Crestine Baptiste din Romania