Mesajul de Paște al Alianței Mondiale Baptiste

Neville CallamDe Paște, cei care-L urmează pe Cristos se confruntă cu un adânc mister, un mister în fața căruia suntem cu toții uimiți. Contemplăm acest mister care ne hrănește credința și care ne umple inima de uimire, dragoste și laudă. Mărturisim că este peste puterile noastre de a explica ceea ce simțim, în mod rațional. Îi suntem martori cu încredere și bucurie, îl sărbătorim ca pe o amintire sacră și îl îmbrățișăm ca pe o speranță glorioasă.Cel care a murit pe crucea de la Calvar este cea de-a doua persoană din Sfânta Treime. Este Dumnezeu care s-a dăruit pe Sine pentru noi. Este cel Veșnic, al cărui cap este plecat în suferință și dragoste. Cel care moare la Calvar este înșuși Dumnezeu!

Dumnezeul căruia Îi slujim, este cel veșnic, cel care a fost de la bun început, cel care este dincolo de timp și care va exista în veac. Este Dumnezeul pe care moartea nu-L poate ține captiv. Dumnezeul care a fost crucificat și apoi înmormântat, nu a fost doar Creatorul și datătorul de viață, ci și este viața însăși.

Cel care Își spune “calea, adevărul și viața” dă un suflu nou vieții noastre vechi și ne oferă experiența nașterii din nou. Domnul care este viață, aduce viață în locul morții și un suflu nou pentru un suflet obosit de încercările vieții.

Dumnezeul pe care Îl sărbătorim la Paște este Cel care, prin Isus Cristos, a părăsit locul rezervat morții, a învins moartea și a trecut de la moarte la viață. De aceea, cu toții strigăm victorioși: “Moarte, unde îți este Victoria? Moarte, unde îți este forța de a înțepa? Dar să Îi fie aduse mulțumiri lui Dumnezeu, care ne oferă Victoria  prin stăpânul nostru,  care se numește Isus Cristos. “ (1 Corinteni 15:55-57 BVA 2015)

Când declarăm: „Cristos a înviat! Adevărat, a înviat!” Spunem povestea Dumnezeului triunic, care ne deschide calea spre o viață trăită în abundență, pe care moartea n-o poate învinge. Acesta este viitorul, care se manifestă în existența noastră de zi cu zi.

Dumnezeul triunic al minunilor Își dă viața ca noi să primim viața iar din viața cea nouă, constuiește  o fortăreață de speranță, în care oamenii să găsească încrederea pe care lumea nu o poate da.

Când sărbătorim Paștele, ne exprimăm încredințarea că Isus Cristos cel înviat trăiește în noi. Viața noastră nu este una obișnuită ci este una trăită într-o bucurie continuă. La Paște, sărbătorim darul vieții veșnice care este posibil prin moartea și Învierea Fiului lui Dumnezeu! Aleluia!

Neville Callam

Secretar general

Alianța Mondială Baptistă