Morții noștri

Cînd Isus a venit în Betania, la Maria și Marta, fratele lor, Lazăr, era mort de patru zile. Ambele fete aveau impresia că nu se mai poate face nimic. Chiar și Maria, spirituala de la picioarele Domnului, de data asta avea același punct de vedere cu Marta. Aici, Maria, în sfîrșit, era la unison cu sora ei, Marta și rostește și ea aceleași cuvinte. Singura diferență între versetele 21 și 32, din Ioan 11, este faptul că Maria s-a aruncat la picioarele lui Isus, Marta însă … nu. Dar deși poziția Mariei a fost mult mai „evlavioasă și spirituală” decît a Martei, mesajul lor a fost clonat, gîndeau identic: „Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu”.

Pentru ele „cazul” Lazăr era … închis. Lazăr era mort și … gata. Cu mortul ele nu mai puteau comunica. Mortul nu le mai răspundea, mortul nu le mai asculta pentru că era …mort. Punct! Lazăr era mortul … lor!

Ce facem, însă, cînd și noi suntem în aceeași situație, ba mai rău decît ele? În cazul lor, mortul lor era în cimitir, dar în cazul nostru „morții” noștri spiritual sunt în casă cu noi. Nu putem vorbi cu ei, nu putem comunica cu ei, nu putem avea părtășie cu ei, nu ne putem ruga și nici cînta cu ei, pentru că nu ne ascultă, nu vor să ne asculte și nici nu pot să ne asculte. Sunt „morți”!

Dar aici intră ISUS în scenă! Ce uimitor este Marele Isus. Ceea ce cele două surori nu putea face, pentru că Lazăr era mort, a „reușit” Isus. Isus care este Învierea și Viața, doar EL, a putut și poate vorbi cu mortul Lazăr. Isus poate vorbi cu „morții” tăi. Nu te mai necăji, nu te mai panica, nu te mai întrista. Există speranță și pentru ei! Isus știe că-s „morți” și le cunoaște și numele. EL sigur nu-i va lăsa în moarte! Deci fii și tu cu Nadejde!

Vorbește-I lui Isus despre „morții” tăi, pentru că doar EL poate să vorbeasă cu morții. Dar ca Isus să vorbească cu „morții” tăi, neapărat trebuie să te împrietenești cu EL. Îți e mariajul mort, biserica e moartă, rîvna, viziunea și sentimentele tale sunt moarte? Daca esti constient de starea ta si vrei sa iesi din ea, imprietenește-te cu ISUS, pentru că EL, numai EL, poate să îi învieze și pe ei dar și pe tine. Ba mai mult, îi și face plăcere să deranjeze moartea! Cînd suntem prieteni cu EL, putem să-L abordăm cu încredere. Ne primește în „audiență” fără să facem … anticameră, doar suntem … prieteni !! Fii cu Nădejde!!

Daniel Cocar, www.cocardaniel.wordpress.com