MULȚI DIN PASTORII TINERI VOR DOAR SĂ SE DEA GROZAVI…

FullSizeRenderOdată cu intrarea în noul an, evanghelistul internaţional Franklin Graham a iniţiat o serie de programe de evanghelizare şi rugăciune, programate să acopere toate cele 50 de state ale Americii, începând din luna ianuarie şi terminând în toamnă. Scopul acestor evanghelizări este „de a predica Evanghelia Domnului Isus Hristos şi de a-I cere să vindece acest pământ ce este bolnav şi muribund din punct de vedere spiritual”. Proiectul este intitulat Decision America Tour şi poate fi urmărit în direct şi prin internet.

Cred că ne aflăm periculos de aproape de punctul de inflexiune ce marchează supravieţuirea morală a Statelor Unite ale Americii”,

a spus Graham într-un articol publicat recent în Decision Magazine.

Această ţară s-a bucurat mult timp de binecuvântările unui popor ce recunoştea şi practica credinţa în Dumnezeul Bibliei. Timp de secole America a-a menţinut vie precum „o cetate aşezată pe un munte”, în apărarea libertăţii şi afirmând moştenirea noastră spirituală, ca o naţiune aflată sub autoritatea lui Dumnezeu”.

Preocuparea lui Graham, aşa cum este a multor responsabili creştini din America, este provocată de această derivă spirituală în care se găseşte lumea întreagă şi America în special:

Dar în ultimele decade, aceste temelii trainice şi patrimoniul nostru spiritual au fost asaltate într-un mod vicios şi necruţător. Creştinii se află acum mereu în defensivă în faţa unei culturi progresiste, fără Dumnezeu, ce caută să reducă şi să elimine orice influenţă religioasă în societatea noastră”.

„În ziua următoare după asasinarea acelor 14 civili inocenţi de către un cuplu de terorişti în San Bernardino, California, am fost surprins să citesc un titlu în New York Daily News ce exclama: „God Isn’t Fixing This” (Dumnezeu nu face nimic pentru a rezolva asta). În loc să se centreze pe brutalitatea unei religii ce omoară în numele dumnezeului lor, editorii au decis să-şi bată joc de creştini ca şi mine ce se preocupă de a promova simpatia pentru Dumnezeu şi rugăciunea sinceră”.

Evenimentele din ultimii doi ani din Statele Unite au avansat atât de mult pe drumul apostaziei, lucruri ce erau de neconceput în urmă cu o generaţie,  punctează Graham în Decision Magazine.

Cine ar fi crezut vreodată că adresa cu cel mai mare prestigiu din Statele Unite, Casa Albă, poate să fie luminată de culorile curcubeului, simbolul gay, pentru a sărbători aprobarea căsătoriilor dintre homosexuali de către Curtea Supremă de Justiţie? Sau că florarii, cofetarii şi fotografii din toată ţara vor fi persecutaţi, ameninţaţi şi amendaţi de către autorităţile federale şi statale pentru simplul fapt că îşi apărau drepturile religioase? Sau că un antrenor de fotbal va fi sancţionat de stat pentru că s-a rugat la un meci de fotbal al unei şcoli secundare? Sau că funcţionarii ce sunt însărcinaţi să vegheze respectarea legii, vor fi ameninţaţi cu denunţarea pentru că poartă embleme pe care se poate citi lema noastră naţională „In God We Trust”?

Acum ne confruntăm cu un antagonism şi cu o ostilitate profundă împotriva creştinismului, venit din toate fotoliile puterii ale acestei naţiuni, din partea guvernului, a mediilor de comunicare, tribunale şi educaţie. Păcatul este manifestat deschis şi etalat de persoanele cu funcţiile cele mai înalte de pe pământ, în timp ce bărbaţii şi femeile cu o credinţă sinceră, sunt ofensaţi în public”.

„Refuz să mă aplec sau să îngenunchez. Refuz să stau în tăcere şi să văd viitorul copiilor şi nepoţilor noştri oferit pe altarele păgâne ale plăcerilor personale şi ale imoralităţii”, a spus Franklin Graham, care a făcut trimitere la cuvintele profetului Daniel, când el a profeţit zile negre şi opresive ce vor veni peste Israel. Profetul Daniel spune „că aceia din popor care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor vor rămâne tari şi vor face mari isprăvi” (Daniel 11:32).

Decision America Tour a demarat în 5 Ianuarie în Iowa şi va continua în lunile următoare şi fiindcă America se află într-un an electoral, Franklin Graham a ţinut să precizeze:

Decision America Tour nu va promova şi nici nu va prezenta nici un candidat. Nu vom avea politicieni pe scenă. Eu nu am nici o speranţă că republicanii sau democraţii posedă cheia pentru renaşterea morală şi spirituală a naţiunii noastre. Încrederea şi speranţa mea sunt în Dumnezeul cel Atotputernic. Sper că Dumnezeu va folosi campania noastră ca pe o scânteie pentru reactivarea şi trezirea naţiunii noastre”.

După evanghelizarea din Iowa, Graham a fost intervievat de Todd Starnes prezentator al programului „Fox News & Commentary”, parte din acest interviu fiind publicat în Charisma News.

„Întâlnirile noastre nu au de-a face cu politica. Noi nu le vom da politicienilor microfonul”, a declarat Graham lui Todd Starnes. „Ceea ce vrem să facem este de a conduce această naţiune în rugăciune, la mărturisirea păcatelor, cerându-i lui Dumnezeu iertare”.

Graham este decis să facă ceea ce mulţi pastori tineri nu vor să facă, adică să abordeze acele chestiuni pe care unii le consideră incorecte politic. În timp ce mulţi pastori în vârstă înţeleg gravitatea problemei, mulţi pastori tineri nu fac nimic.

Mulţi dintre pastorii tineri sunt absorbiţi de cultura pop şi unii dintre aceştia nu vreau altceva în Biserică decât să se dea grozavi”,

a spus evanghelistul.

Am început să punem teologia pe banca din spate şi sunt foarte îngrijorat pentru Biserică. Şi pentru a fi onest cu dumneavoastră, problemele ce le avem în Statele Unite astăzi înseamnă de fapt eşecul Bisericii”.

Sursa: benidraghici.com