Muzeul Taranului Roman si HOMOSEXUALITATEA

Ovidiu-PatrikA inceput si luna îndrăgostițiilor de ceva timp. Luna in care te poti iubi liber, te poti exprima in dragoste fara restricții si tot ce este tabu pe acest subiect devine extravaganta fara menajamente, fara limite, fara garduri…dupa ideile unora.

De ce Muzeul Taranului Roman si homosexualitatea? Ce au cele doua in comun? Buna întrebare? Răspunsul scurt ar fi NIMIC, răspunsul corect ar fi OAMENI, iar răspunsul biblic ar fi PĂCATUL.
Ce legatura este intre taranul roman si persoana cu orientare homosexuala?

MUZEUL TARANULUI ROMAN

Aflam de la Alianța Familiilor din Romania ca: “organizatia homosexualilor din Romania, o miscare ne-autohtona si incompatibila cu valorile traditionale romanesti, dar finantata din fondurile europene, anunta publicul din Romania ca luna februarie e luna homosexualitatii in Romania.”

A fost aleasa aceasta perioada drept “prilej de a sarbatori viata si cultura LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender) prin explorarea istoriilor personale si pe ale celorlalti intr-un context LGBT. E o ocazie de a ne bucura de diversitatea lumii in care traim prin constientizarea faptului ca fiecare istorie personala contribuie in modul ei unic la o istorie mai mare, colectiva.” citeaza AFR din agenda minoritatii sexuale.

Pe lângă anumite cluburi din capitala, institutii si centre culturale tintite de comunitatea homosexuala pentru acest eveniment a fost ales si Muzeul Taranului Roman care a acceptat propunerea colaborarii pe aceasta perioada, conform declarațiilor AFR.

Unii simpatizanti ai Asociatiei Familiilor din Romania sunt extrem de afectați si ofensati de  gravitatea acestei inițiative adusa istoriei neamului romanesc  pe care o considera “o mizerabila provocare calculata sa distruga pana si amintirea taranului din care ne tragem cu totii. Ma gandesc la amintirea lor dar si la lacrimile lor pentru pamantul romanesc stropit si platit cu sange, astazi pangarit de sodomie pana si in casa memoriala dedicata lor (Vasile Bouleanu).”

CULTURA si BIBLIA

Lucrurile trebuie abordate totalmente din perspectiva biblica, ce spune Dumnezeu pe acest subiect, altfel totul este subiectiv si partinitor. Celor care imbratiseaza, dezvolta si promovează un astfel de comportament nu trebuie sa li se lase impresia ca raportarea noastra la stilul lor de viata este prin prisma propriilor noastre păreri.
Argumentarea fata de comportamentul si orientarea lor sexuala trebuie sa fie pe deplin biblica, in dragoste, dar si cu o fermitate si fidelitate de oțel fata de Cuvantul lui Dumnezeu, norma infailibila a trairii noastre.

Într-o era a politicii identitatii in care omul vrea sa se defineasca pe sine totalmente prin prisma vietii sale sexuale, ceea ce este o absurditate, Biblia afirma ca sexualitatea este doar o parte din fiinta omeneasca, una importantă si extrem de puternica, nicidecum întreaga sa fiinta.

Dincolo de aceasta navalnica indignare pentru o asociere surprinzătoare in plan cultural, bătălia crestinului nu este de natura procedurala sau politica. Ar fi posibila câștigarea luptelor constitutionale si totuși sa se piardă războiul spiritual-moral. Albert Mohler afirma faptul ca in acest context, preocuparea noastra trebuie sa fie de ordin spiritual si teologic.

Pentru Biserica lui Cristos identitatea sexuală este mai mult decât un aspect legal, o problema de interpretare a Constitutiei sau un subiect de dezbatere politica sau sociologica. Aceasta este o problema profund TEOLOGICA.

Singura optiune in era decadentei morale si a involutiei spirituale ireversibile este ramanerea langa adevarul lui Dumnezeu.

Cand cultura este deasupra Bibliei, o PERVERTESTE.
Cand Biblia este deasupra culturii, o PURIFICA.

Ne dorim ca reprezentanții culturii romanesti (inclusiv Muzeul Taranului Roman) sa își orienteze deciziile, sa-si filtreze parteneriatele si sa-si creeze agendele pe baza principiilor biblice, care dainuie de milenii si rămân valabile si pentru vremurile contemporane si spațiul mioritic.

Ovidiu Petric