Necrolog pastor Dragomir Ioan

ionica dragomirNăscut în 27 Decembrie 1962 loc. Ohaba, jud Alba în familia  Dragomir Ioan și Maria, fiind al doilea dinre cei 8 copii ai familiei Dragomir.

După absolvirea cursurilor primare, gimnaziale în localitatea natală, urmează cursurile liceale în Sibiu. În ultima perioada a cursurilor liceale, frecventează Biserica Baptistă, Dumnezeu atinge și schimbă inima lui și este botezat în anul 1980 de către fratele pastor Mircu Cocar. După absolvirea Liceului în Sibiu în anul 1980, vine în Reșița fiind admis ca student al Institutului de Subingineri în același timp câștigîndu-și existența ca angajat al UCM Reșița.

Se integrează în lucrarea de slujire din Biserica Creștină Baptistă Nr 1 slujind în mod deosebit împreună cu grupul de tineri în lucrarea de misiune în localitățile din jurul Reșiței și Bocșei.

În anul 1988 prin Voia lui Dumnezeu se căsătorește cu Dorina, Dumnezeu binecuvântând această familie în anul 1990 cu un băiat, Cristian.

Dornic de a se pregăti permanent pentru lucrarea de slujire la care Dumnezeu l-a chemat, frecventează cursurile TCM organizate în cadrul House Edelweis, Austria finalizând aceste cursuri în anul 1996. Având ca responsabilitate delegată din partea Bisericii, organizează cu meticulozitate și consecvență grupurile de misiune care se deplasau în localitățile unde Biserica avea puncte de misiune. Identificând în mod cât se poate de evident chemarea la slujire, este ordinat ca păstor în Bisericile din Biniș, Doclin, Moniom în anul 1996. Investeș tefoarte mult în această lucrare chiar dacă premisele nu erau prea încurajatoare dând dovadă de consecvență și supunere față de chemarea lu iDumnezeu. Începând cu 19 Octombrie 1997 până în 10 Aprilie 2009, slujește ca păstor în Biserica din Dognecea având ca punct de misiune și Calina, în ultima parte a acestei perioade ajutând și lucrarea din Ilova. Înviorează lucrarea lui Dumnezeu în Biserica din Dognecea investind timp, energie, sănătate, toate făcându-le cu o mare dedicare și determinare de a aduce frățietatea în ascultare de Scriptură. Spirit molcom, blajin trădându-și rădăcinile din Ardeal dar în același timp dând dovadă de fermitate și intransigență cu privire la ascultarea de Cuvântul  Sfânt.

Povara slujiriii a afectat mult sănătatea astfel că în 6 Martie 2003 suferă o intervenție chirurgicală datorită unui infarct, acest diagnostic repetându-se și în 12 Februarie 2002. În toată această perioadă de lungă și epuizantă suferință a avut întotdeauna foarte aproape familia pe Dorina și Cristian, pe care i-a iubit cu pasiune și dedicare. Când vorbea despre soția lui folosea într-un mod cât se poate de sugestiv expresia ”Dorina mea”.

În dimineața zilei de 18 Februarie 2014 Dumnezeu îlcheamă ACASĂ pe fratele păstor Dragomir Ioan pentru binemeritata odihnă.

Fie ca Dumnezeu să mângâie pe Dorina și Cristian și pe toți membrii familiei.

Acum din porțile iubirii/Spre voi îmi mai întorc privirea/Căci și-n pământ și-n Cer cu mine/Întreagă eu vă duc iubirea.

Reșița, 20 Februarie 2014