Necrolog Traian Ianculovici

Astăzi, 21 aprilie 2012 și-a sfârșit alergarea fratele Traian Ianculovici, când Domnul l-a chemat acasă, la o lună după ce prin ajutorul Tatălui ceresc a împlinit 92 de ani.

S-a născut în data de 17 martie 1920 în satul Șușca, județul Caraș-Severin. În prima zi după nașterea lui, mama lui, Marioara, a decedat iar tatăl său, Simion, l-a  încredințat unei femei, Jivca, din satul vecin, care l-a crescut până la vârsta de 7 ani, fiind răsplatită la sfârșit cu un lot de pământ arabil din gospodaria lui. O adevărată minune s-a petrecut în acea casă. Când această femeie încerca  să-l hranească cu lapte sub diferite  forme, nu a reușit, ca apoi în chip miraculos ea să reprimească lapte la sânul ei, deși avea un copil mare al ei și era înaintată în vârsta. Dumnezeu a intervenit ca să salveze un copil orfan  ca apoi să iși facă lucrarea Sa prin el.

De  mic Îl caută pe Dumnezeu și asculta atent la ce vorbesc cei mai în vârstă. Când pentru prima dată a auzit cuvântul Domnului de la o femeie din sat, atunci și-a predat viața primindu-L de Domnul Isus in inima și, după scurt timp, a făcut  legământ cu Domnul în apa botezului la o vârstă fragedă.                                În anul 1940 se căsătorește în același sat cu Maria Budimir și  Domnul i-a binecuvântat cu patru copii:      Iosif, Vasile, Dimitrie și Toma.

În 1943 este mobilizat și dus la război, unde ajunge până în Caucaz. Unde la explozia unui obuz foarte aproape de tranșeul unde erau, mai mulți camarazi mor, lui i-a fost atinsă doar una dintre urechi, dar aceasta a rămas afectată pentru toată viața.  După patru ani Domnul îl ajută să se întoarcă acasă, fiind recompesat cu medalii și titlul de Veteran de Război.

În anul 1952 primește recomandarea fraților păstori din sector, pentru a se înscrie la Seminarul Teologic Baptist din București pe care l-a absolvit în anul 1960.

În anul 1958 este ordinat ca pastor în cercul de Biserci de la Sasca Montană, Sasca Română, Bogodinți si Macoviște.

După 1962 s-a impus în întreaga țară reglementarea și arondarea Bisericilor de către Departamentul Cultelor,  astfel printre păstorii vizaţi şi lui i-a fost ridicat carnetul de păstor.

Traian Ianculovici a fost un om modest dar neobosit propovăduitor al Evangheliei. În ciuda reglementării impuse de autoritățile statului, el a continuat să predice Evanghelia atât în satul Șușca cât și în satele vecine.

În anul 1973 se mută la Timișoara cu familia și devine membru în Biserica Baptistă nr. 2, după care la scurt timp predică Cuvântul Domnului în satele din jurul Timișoarei: Checea, Becicherecul Mic, Moșnița, Parța, Utvin și la Biserica nr. 4 unde a oficiat 2 botezuri Nou-Testamentale,  dar și oriunde a fost solicitat de către unii candidați care nu au avut aprobarea autorităților de a fi botezati.

După 71 de ani de căsnicie în 9 ianuarie 2011 Domnul o cheamă acasă pe soția lui, Maria, prin care a avut un mare sprijin, în atât de multe încercări, dar și determinare în lucrarea de slujire fiind cunoscuți de întreaga frățietate ca lucrători neobosiți cu atitudine conservatoare față de Scriptură. Ei vor ramâne în memoria copiilor lor o pildă vie de rugăciune, credință și dărnicie. În urmă au rămas 4 fii, credincioși Domnului Isus, 12 nepoți și 10 strănepoți.

Din partea familiei noastre aducem recunoștință și mulțumire tuturor celor care au fost alături de noi și de  părinții noștri sprijinidu-i până la plecarea lor în veșnicii.

Ne rugăm ca Dumezeu, la care se găsesc toate binecuvântările, să vă răsplătească tuturor după bunătatea Lui, pentru tot ce ați făcut.  2 Cor. 9: 8-11

Familia, prin Toma Ianculovici