Niciodată nu judeca pe nimeni!

Un doctor intrase grăbit în spital, după ce fusese chemat telefonic pentru o intervenţie chirurgicală urgentă. El a răspuns apelului cât mai repede posibil şi-a schimbat hainele şi a mers direct la blocul de operaţie.

L-a găsit pe tatăl băiatului plimbându-se pe coridor, aşteptând medicul. Văzându-l, tatăl a strigat:

– De ce v-a luat aşa de mult timp să veniţi? Nu ştiţi că viaţa fiului meu este în pericol? Nu aveţi simţul responsabilităţii?

Medicul a zâmbit şi a spus:

– Îmi pare rău, nu eram în spital, dar am venit cât de repede am putut, după ce am primit apelul… Iar acum, mi-aş dori să vă calmaţi, pentru a-mi putea face treaba.

– Să mă calmez?! Dacă fiul dumneavoastră ar fi în camera asta acum, v-aţi calma? Dacă propriul fiu ar muri acum, ce aţi face?, a spus tatăl furios.

Doctorul a zâmbit iar şi a răspuns:

– Voi spune ceea ce Iov a zis în Cartea Sfântă: “Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în sânul pământului! Binecuvântat fie Numele Domnului.” Doctorii nu pot prelungi viaţa. Duceţi-vă şi mijlociţi pentru fiul dumneavoastră, noi vom face tot ce putem prin harul lui Dumnezeu.

– A da sfaturi când nu suntem îngrijoraţi e foarte uşor, a murmurat tatăl.

Operaţia a durat câteva ore, după care medicul a ieşit fericit:

– Slavă Domnului! Fiul dumneavoastră este salvat! Si fără să aştepte răspunsul tatălui şi-a văzut de drum, fugind. Dacă aveţi vreo întrebare, discutaţi cu asistenta!

– De ce este aşa arogant? Nici nu a aşteptat câteva minute pentru a-l întreba despre starea fiului meu, a comentat tatăl, când a întâlnit-o pe asistentă, la câteva minute după ce medicul plecase.

Asistenta a răspuns, curgându-i lacrimile pe faţă:

– Fiul său a murit într-un accident de maşină. Era la înmormântare atunci când l-am sunat pentru operaţia fiului tău. Iar acum, că a salvat viaţa copilului, a plecat fugind  inapoi pentru a ajunge la cimitir inainte ca trupul neinsufletit al fiului sau sa fie asezat in mormant.

Morala: NICIODATĂ NU JUDECA PE NIMENI, deoarece niciodată nu ştii cum e viaţa unora, ce se întâmplă in familiile lor  sau prin ce  imprejurari nefericite trec.

Diana Lupulescu