NORII, OAMENII ȘI VREMEA SFÂRȘITULUI

“Când vedeți un nor ridicându-se la apus, îndată ziceti: “Vine ploaia”. Și așa se întâmplă…fața pământului și a cerului știți s-o deosebiti: vremea aceasta cum de n-o deosebiți?” 

Luca 12:54,56

E firesc să te întrebi despre ce poate fi vorba aici. Trei noțiuni care la prima vedere nu se prea leagă între ele. Totuși, ele au fost puse împreună atât de înțelept de Domnul Isus.

Cel mai mare dascăl care a trăit vreodată pe pământ, avea sa scoată în evidență capacitatea umană de a prevedea, puterea care este în noi de a estima ce se va întâmpla, în baza unor minime informații. Spunea Hristos Domnul că atunci când sunt nori întunecați pe cer, spunem noi că vine ploaia. Și de multe ori, chiar așa se întâmplă. Totul corect, dar insuficient. De ce insuficient? Pentru că nu suntem consecvenți în observațiile noastre! Dacă prevedem anumite fenomene meteorologice, trebuie să observăm la fel de ușor și faptul că după toate evidențele care ne înconjoară, e foarte aproape venirea Domnului! Războaiele, foametea din anumite părți ale pământului, creșterea cunoștinței, răspândirea Evangheliei cât și înmulțirea fărădelegii, prevestesc acest eveniment. 

Tonul Domnului Isus este unul corectiv, datorită faptului că nu manifestăm același simț al observației și în ceea ce privește pregătirea pentru vremea sfârșitului. Da, poate ne pregătim pentru ploaie și nu ne pregătim pentru finalul istoriei. Știm să discernem semnele lumii fizice și nu vrem să observăm evidențele revenirii iminente a Domului Isus.

Dragi prieteni, frați și surori, vine Hristos Domnul și lucrul acesta implică pregătire. Noi nu avem voie să fim luați prin surprindere atâta vreme cât semnele sfârșitului de veac se derulează sub ochii noștri. Ele vorbesc, ele au glas și spun la unison: Pregătiți-vă, se apropie sfârșitul istoriei, vine Domnul!

Meteorologia de ocazie să ne îndrepte mințile și inimile noastre asupra unui eveniment mult mai mare decât o binecuvântată ploaie și anume: O BINECUVÂNTATĂ REVENIRE!

Progres în discernerea vremurilor.

Pastor Ioan Cocîrțeu