Nu restrângeți libertățile celor responsabili pentru siguranța unor inconștienți…

Duminică, 17 mai, am avut primul serviciu de închinare la Biserica Baptistă Providența Timișoara după două luni, cu prezența credincioșilor. Ne-am strâns un număr frumos de persoane la serviciul divin în curte, așa cum prevede legea.

Totul s-a desfășurat într-un decor deosebit de frumos pregătit de echipa noastră de organizare, pentru că noi, creștinii, “trebuie să trăim ca albinele pe pământ, nu ca muștele”, spunea Constantin Noica. Ideea de bază a fost să respectăm regulamentul stării de alertă cu distanțarea de un metru jumate.

Am respectat această lege cu strictețe. Și toate celelalte măsuri. Toată lumea a purtat măști, fără excepție. Aș transmite guvernanților nostri un mesaj: nu restrângeți libertățile celor responsabili pentru siguranța unor inconștienți. Bisericile știu să respecte rânduielile, dar nu forțați nota mai mult decât este necesar.

Oamenii au nevoie de stabilitate spirituală în vremurile de criză, iar aceasta va influența pozitiv inclusiv starea lor psihică și fizică. Lasăți bisericile să fie și “spitalele lui Dumnezeu” în această perioadă dificilă. Și oamenii vor fi mai buni și mai sănătoși…