Numărul creștinilor din Israel continuă să crească

stiri-crestine-israelBiroul Israelian Central de Statistică a confirmat faptul că există în prezent 158000 creștini în Țara Sfântă. Aceasta reprezintă doar 2% din totalul populației. Unul dintre elementele cele mai frapante ale raportului este că aproximativ 80% dintre creștinii din Israel sunt arabi și imigranți din fosta Uniune Sovietică, ce au beneficiat de dreptul de întoarcere, care a oferit cetățenia israeliană pentru oricine care a avut bunic evreu, ne informează Jerusalem Post.

Cei mai mulți creștini arabi trăiesc în nordul Israelului. Orașele cu cea mai mare populație creștină sunt Nazaret (22400 creștini), Haifa (14400  creștini), Ierusalim (11,700  creștini) și Shfaram (9400  creștini).

Nivelul de educație este următorul: 64% din tinerii creștini au studii, 59% dintre evrei și 48% dintre musulmani. Raportul atrage atenția asupra ratei ridicate a creștinilor care au o diplomă în domeniul medical, fiind de 10,2%.

Concluzia este că, în țara lui Isus, unde a început creștinismul, populația creștină este în creștere, cu o rată medie de 1,3% pe an.

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Numărul creștinilor din Israel continuă să crească | Stiri Crestine.ro