O ADEVĂRATĂ RAZĂ DE SPERANŢĂ

Pastor Holding BibleÎn perioada 30 mai – 1 iunie 2014 a avut loc la Brădăţel Olimpiada Biblică pentru liceenii şi studenţii din comunităţile Oltenia, Hunedoara, Sibiu şi Timiş. Pentru noi, învăţătorii lor, a fost o adevărată încântare să vedem că mai sunt încă aproape cincizeci de adolescenţi şi tineri pentru care cunoaşterea lui Dumnezeu şi a Cuvântul Său este mai importantă decât orice altceva.

Venirea lor la olimpiadă şi faptul că mulţi dintre ei s-au pregătit luni întregi pentru competiţie nu a fost un lucru uşor. După cum ştim fiecare dintre noi, fraza după care se ghidează generaţia lor şi societatea în care trăim este cea pe care adolescenţii au întâlnit-o atât de des în studiul lor din cartea Judecători: „fiecare făcea ce-i plăcea”. În această societate, oricine spune colegilor sau vecinilor săi că renunţă la uitatul la televizor, la jocurile pe computer sau la alte distracţii pentru a studia Cuvântul lui Dumnezeu este privit ca un nebun şi este întâmpinat cu hohote de râs.

Cu toate acestea, iată că am avut aproape cincizeci de adolescenţi care au avut curajul să „nu se potrivească chipului veacului acesta” (Romani 12:2) şi pentru care vorbele lui David din Psalmul 119: 9 – 11 sunt o realitate: „Cum îşi va ţinea tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău. Te caut din toată inima mea; nu mă lăsa să mă abat de la poruncile Tale. Strâng Cuvântul Tău în inima mea ca să nu păcătuiesc împotriva Ta”.

Aceşti adolescenţi şi tineri sunt o adevărată rază de speranţă pentru societatea noastră. I-am văzut şi auzit cântând, rugându-se, spunând mărturii impresionante din viaţa lor şi studiind Biblia chiar noaptea târziu sau dimineaţa devreme, iar toate aceste lucruri erau făcute cu o bucurie reală, autentică, după cum spune un verset pe care l-au învăţat: „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: bucuraţi-vă!” (Filipeni 4: 4) Am discutat cu câţiva dintre ei şi am văzut că pentru fiecare studierea celor opt cărţi propuse (Judecători, Cântarea cântărilor, Iona, Ţefania, Faptele Apostolilor, Filipeni şi Coloseni) a produs o schimbare în viaţa fiecăruia… Modul în care Dumnezeul nostru atotputernic lucrează în Judecători le-a amintit că nimic nu poate sta împotriva voinţei Lui, iar curajul şi dragostea pentru oameni văzută în viaţa apostolilor din cartea Faptele Apostolilor i-a motivat pe majoritatea dintre ei să trăiască o viaţă dedicată pe deplin lui Dumnezeu. Aş vrea să menţionez adolescenţii şi tinerii premiaţi la această olimpiadă, iar la cei care au avut cele mai bune rezultate voi scrie şi procentul de răspunsuri corecte:

OLTENIA

(liceeeni, clasele 9-10):

1. Bujdei Raluca (92%)

2. Dobrin Estera

3. Purcaru Nicoleta

(liceeni, clasele 11–12):

1. Dobrin Emanuel (96,50%)

2. Tănăsie Anca 3. Bujdei Teodora

HUNEDOARA

(liceeni, clasele 9-10):

1. Ciupe Saron (96,69%)

2. Pîs Timeea

3. Badistru Arina

(liceeni, clasele 11-12):

1. David Ramona (95,58%)

2. Petruşan Radu

3. Ciupe Rebeca

(studenţi):

1. Petruşan Ioana (96,13%)

2. Nelega Petronela

3. Vochescu Marian

SIBIU

(liceeni, clasele 9-10):

1. Olar Naomi

2. Ciolan Tomuş Sebastian

3. Leș Damaris

(liceeni, clasele 11-12):

1. Heuthschi Vlad

2. Onea Eduard Otniel

3. Saracuț Georgiana

(studenţi):

1. Tomuş Alexandru Cătălin

2. Fer Ligia Estera

TIMIŞ:

(liceeni, clasele 9-10):

1. Ungur Alexandra (93,50%)

2. Olteanu Lidia 3. Coneac Adrian

(liceeni, clasele 11-12):

1. Ștefăroi Bianca (97%)

2. Bulzan Andrei

3. Pereni Ramira

(studenţi):

1. Dragan Emil

2. Maghiş Daniel

După cum am spus, aceşti adolescenţi şi tineri sunt o adevărată rază de speranţă pentru noi şi pentru societatea în care trăim… Cât timp avem astfel de persoane dedicate lui Dumnezeu printre noi, ştim că există un viitor pentru comunităţile evenghelice din România. Credem însă cu toţii că există mult mai mulţi tineri care nu au fost suficient de motivaţi ca să vină la această olimpiadă şi rugăm bisericile baptiste din aceste comunităţi să le amintească importanţa studierii Cuvântului lui Dumnezeu şi să trimită mult mai mulţi anul viitor la această olimpiadă. Închei cu un citat al unui pastor din Anglia, dar care se potriveşte şi pentru România noastră: „Daţi-mi o sută de tineri care Îl iubesc doar pe Dumnezeu şi nu se tem de nimic, decât de păcat, şi vom zgudui porţile iadului şi vom întoarce ţara noastră la Dumnezeu!”

Emanuel Murgu