O surpriză de Crăciun

Îngerul i-a zis: „Nu te teme, Marie; căci ai căpătat îndurare înaintea lui Dumnezeu. Şi iată că vei rămâne însărcinată şi vei naşte un fiu, căruia îi vei pune numele Isus. … Maria a zis îngerului: „Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu ştiu de bărbat?” Luca 1:30-31, 34

Neville Web Pic SmallAcesta este Crăciunul – un timp al surprizelor.

O fecioară concepe și așteaptă nașterea unui copil.

Dumnezeu ia trup de om în pântecele unei fecioare tinere aflate la vărsta căsătoriei. Dumnezeu cel etern – Cel omniscient și Cel omnipotent – părăsește cerul și își stabilește reședința în această lume.

Mărețul Creator vine pe lume și îi este refuzată primirea călduroasă pe care Dumnezeu o merită pe drept.

Acesta este Crăciunul – un timp al surprizelor.

Umilii păstori, nevoiți să vegheze turmele noaptea, sunt luați prin surprindere de muzica cerească.

Călătoresc la Betleem, îl găsesc pe Mântuitor într-o iesle și apoi răspândesc vestea despre ce au auzit și au văzut.

Curând, magii din Răsărit vor veni încărcați de daruri valoroase pentru a oferi un omagiu copilașului care este înfășurat în scutece într-o casă din Betleem.

Curând, Cel care este îmbrăcat în trup de om și care ia asupra lui vulnerabilitățile noastre va fi obligat să fie un refugiat din calea tiraniei și a unui conducător crud preocupat de uciderea oricărei persoane care este un potențial rival la putere.

Acesta este un timp al surprizelor.

În Isus noi Îl vedem pe Dumnezeul plin de har care devine asemenea nouă și ne oferă oportunitatea de a deveni ceea ce suntem meniți să fim – ființe umane care sunt transformate de supremul, nemeritatul dar al salvării.

Cu ocazia acestui Crăciun, Hristos vine din nou pentru a căuta un loc în inimile noastre oferindu- ne viața din belșug – viața veșnică. Dumnezeu ne surprinde din nou cu darul lui Dumnezeu Însuși.

Dacă accepți acest dar, Duhul Sfânt îți va da o viață deplină și îți va oferi binecuvântări în viața aceasta și în viața care va să vie.

Neville Callam
Secretar general al Alianței Mondiale Baptiste

Sursa: revistacrestinulazi.ro