Oare ce ne lipseşte pe Pământul acesta?

Cred că fiecare dintre noi traversăm perioade în viaţă în care simtim ca nu suntem impliniti, ca n-am facut suficient, sau că nu suntem ceea ce ar trebui să fim. Sunt acele momente care ne încetinesc din iureşul vieţii pentru a reflecta asupra scopului pe care îl avem şi pe care poate l-am pierdut din vedere în alergările noastre de zi cu zi. Dumnezeu a pus în noi gândul veşniciei însă lumea cu nevoile ei reuşeşte să ne facă să uităm acest lucru, iar asta Îl determină pe Creator să ne mai abată uneori de la problemele noastre pentru a vedea unde suntem.

Poate că niciodată până acum în istoia omenirii nu am avut la dispoziţie mai multe căi şi resurse de dezvoltare personală şi spirituală, care ne promit împlinirea şi găsirea scopului vieţii. Poate că niciodată până acum nu am avut acces atât de facil la informaţii din toate domeniile şi de toate soiurile, şi poate că niciodată nu am fost mai asaltaţi de oportunităţi care ne promit bunăstarea în toate domeniile vietţii, ca până acum. Ce e sigur însă, este faptul că niciodată până acum omenirea nu s-a confruntat atât de puternic cu stres, depresie şi tulburare.

Ce oare ne lipseşte pe Pământul acesta? Ce ne face să nu fim împliniţi? Ce ne ţine în loc şi ce anume ne împiedică să fim ceea ce Dumnezeu ne-a proiectat să fim?  Există ceva ce ne lipseşte şi care ne împiedică în alergarea noastră? Sunt lucruri care nu ne dau voie să ajungem la statura plinătăţii lui Cristos? Astfel de întrebări se strecoară uneori în viaţa noastră şi ajung să ne macine. Acum pe final de an vă doresc, atât dumneavoastră cât şi mie, să nu avem pace până nu găsim răspunsurile la aceste întrebări. Bunăstarea noastră spirituală depinde de aceste răspunsuri şi totodată veşnicia noastră.

Dumnezeu a promis că El ne oferă şi voinţa, şi înfăptuirea. Totuşi, sunt momente în care nu dăm dovadă că am avea acestea două. Astfel ajungem să nu beneficiem de toate binecuvântările pe care Tatăl ceresc le are pregătite pentru noi. Una dintre cele mai mari mâhniri ale lui Dumnezeu cu privire la noi, copiii Săi, cred că este legată de faptul că nu valorificăm pe deplin tot ce vrea El să ne ofere. Atât spiritual, cât şi material. Detestă mediocritatea şi acuză starea de căldicel. Ne-a provocat să-L punem la încercare, promiţându-ne că El va deschide zăgazurile cerului. Şi totuşi nu o facem…

Oare ce ne lipseşte pe Pământul acesta?

Alin Clamba