OBAMA si marea SURPRIZA de la Micul Dejun de Rugaciune 2013

Ovidiu-PatrikIn urma cu o săptămâna a avut loc la Washington anualul “Mic Dejun de Rugaciune” desfășurat pentru a cincea oară sub patronajul președintelui american Barak Obama.

Dupa un discurs din partea președintelui ce a sunat mai mult a predica din care pot învața mulți predicatori un lucru cutremurator: ce bine poate suna un mesaj biblic in gura unui om a cărui practica nu coincide absolut de loc cu Biblia in multe aspecte ale politicii sale, a urmat marea surpriza a evenimentului.

Renumitul neurochirurg, Dr. Benjamin Carson,  director al Spitalului Johns Hopkins din Baltimore a avut un discurs exploziv in ideile enuntate cu pasiune si enumerate cu convingere si obiectivitate, ce păreau a fi răspunsul tuturor problemelor cu care se confrunta societatea si economia Americană in momentul de fata.
Zambetele lui Obama au palit in mod treptat cu cat discursul doctorului Carson se apropia de final, aplauzele acestuia inghetand aproape de la începutul luarii de cuvant, cand faimosul neurochirurg ataca problema dupa problema, mentionand pe alocuri cu o nota de umor si prescriptia pentru tratamentul urgent si imperios necesar boliilor natiunii americane.

Acesta a facut referire la promovarea obsesiva a sportului in instituțiile de învățământ americane, unde talentele sportive sunt promovate strategic si sistematic, in timp ce majoritatea elevilor si a studenților si-au pierdut abilitatea si disponibilitatea de a lectura. Acesta menționa ca amănunt faptul ca studenții americani învața sa retina niște informații, nu învața cum sa învețe.

Vitrinele liceelor si ale colegiilor sunt pline de trofee sportive, pe cand spiritul competitiv din diverse domenii academice este rasplatit cu câte un pix inscriptionat cu initialele Institutului Național de Educatie si Cercetare acordat participantului si cateva incurajari sterse.

Datoriile Americii au atins cotele inimaginabilului de 16 trilioane de dolari, număr pe care doar sa-l numeri de la 1-16 trilioane ți-ar lua peste 500 de mii de ani. Aceste datorii ucid viitorul urmasilor celor de azi ce au căzut in capcana cheltuielilor fără frau.

Dr. Carson menționa principiul zeciuielii practicat in vechime de natiunea Israel, ca posibila soluție la deficitul bugetar anual.

Acesta a lovit din plin ideea de a fi “politically correct” ce le închide gura americanilor inhibandu-i si furandu-le dreptul acestora de a se exprima liber si fără temeri. A insistat ca trebuie sa se treacă peste o asemenea mentalitate daunatoare spiritului libertatii de exprimare.

In sensul acesta, si-a exprimat fără menajamente afinitatea si admiratia pentru eroul si modelul personal, ce este chiar Isus al Bibliei.

In urma cu 16 ani acesta impreuna cu soția sa au inițiat Fundatia Bursa Carson prin care erau sponsorizati 25 de studenți dintr-un singur stat american. Numărul acestora depășește azi cifra de 5.000 de studenți ce fac parte din acest program academic uimitor de incurajare a luptei cu ignoranta, sărăcia si obstacolele inerente comunităților defavorizate din America.

Anul viitor la următoarea editie “Micul Dejun de Rugaciune” din Parlamentul României, cel ce va fi ales presedinte al romanilor speram sa  aibă inspiratia sa-l invite si pe Dr. Benjamin Carson pentru a motiva si impulsiona spiritul politic balcanic.

Ovidiu Petric