Ofertă de vacanță

6-boy-and-duck-countryside-pet-kidsZilele trecute m-am întâlnit cu o prietenă care se pregătea de concediu. Mi-a spus că va merge cu familia lărgită (este dintr-o familie cu mai mulți copii care la rândul lor au acum copii) undeva prin Maramureș. “Frumos”, mi-am spus eu, „să vină sora ei din Spania și cea din Austria cu copiii și împreună cu cei de aici să petreacă o săptămână cu bunici, unchi, mătuși și verișori”. Când am ajuns acasă am povestit cu fiica mea despre asta și ea (prietenă cu una din nepoatele prietenei mele) mi-a confirmat ceea ce tocmai auzisem. Și prietena ei care e proaspăt căsătorită și-a luat concediu ca să fie la „reuniunea” de familie. Asta chiar m-a dat gata: “și ea cu soțul, tocmai sosiți din luna de miere, în vacanță cu bunicii??”

Am rememorat apoi vacanțele mele petrecute la bunici,  și am mulțumit lui Dumnezeu pentru cât de multă experiență de viață am avut ocazia să urmăresc în zilele obișnuite de vară și că am putut să-mi aduc aminte mai târziu cum făceau lucrurile, cum munceau la câmp, cum îngrijeau de animale, cum erau nelipsiți de la biserică, cum se rugau, cum vizitau familiile din biserică, cum făceau față greutăților. Îmi pare rău că n-am stat mai mult timp cu ei când eram mai mare și că nu i-am întrebat mai multe despre umblarea lor cu Domnul și despre biserica care a început în casa lor, dar sunt mulțumitoare Domnului pentru cele mai frumoase amintiri ale copilăriei, cele cu bunicii care au clădit valori trainice în mine prin modul în care și-au trăit viața de zi cu zi!

Dacă aveți astfel de bunici, unchi, mătuși care pot avea o influență pozitivă în viața copiilor voștri, nu ezitați să planificați vara aceasta un timp de vacanță cu ei, peste ani veți vedea că vă vor aminti cu drag copiii de aceste momente! Profitați de înțelepciunea pusă de Dumnezeu în cei apropiați și care poate că vă este oferită gratis dar are o valoare de ale cărei „dividende” vă veți bucura în viețile copiilor voștri!

Poate această “ofertă  turistică” nu pare la prima vedere atât de atractivă ca cele promovate de agențiile de turism ( resorturi exotice, hoteluri de cinci stele, all-inclusive, etc.), însă beneficiul pe termen lung este mult mai de dorit pentru cei care știu să aprecieze ceea ce contează cu adevărat!

Alina Birgean