Oile care mușcă ???

Dragostea este cartea de identitate a creștinului. Prin dragoste dovedim că suntem creștini. Noi ne împărțim după confesiuni, culte, denominațiuni și …. etichete. Hristos ne împarte după … roadă. Atît!

Biserica este Turma lui Hristos. Pavel ne scrie să nu ne mușcăm unii pe alții. Sunt grotești și groaznice oile care mușcă. De fapt sunt monștri. Oile care mușcă nu prea sunt …. oi. Pot fi orice altceva, dar nu oi. Oile nu mușcă! Doar cîinii și lupii mușcă, etc, chiar dacă sunt în turmă și sunt îmbrăcați în blană de oi, ca altă dată Iacov, cînd s-a dat drept Esau, ei mușcă pentru că nu se pot abține! Asta le este firea!

Are nevoie Dumnezeu de toate bisericile din Romania? Nu prea cred! Unele din aceste biserici s-au clădit pe ură, decepții și pe rupturi dureroase. Pe urmă am transformat biserica în locuri unde ne etalăm „evlavia” plină de fire păcătoasă, dar încorsetată de sus pînă jos în baptism, penticostalism, ortodoxism, fundamentalism, conservatorism sau libertinaj pueril, dar avem, fiecare, pretenția că Dumnezeu este cu noi.

Oile lui Hristos nu mușcă! Ele Îl urmează pe pășuni verzi și la ape de odihnă. Oile lui Hristos sunt blînde ca EL. Ele dau lapte pentru că sunt hrănite bine. Cînd ajung la maturitate ele nasc miei, pentru că sunt sănătoase. Oile lui Hristos sunt simpatice, vesele și pline de iubire! Ele nu mușcă, ci cînd se întîlnesc își dau o sărutare sfîntă. Oile lui Isus, vor să fie cît mai muuult împreună, cu Păstorul lor și cu turma! Izolate, oile nu supraviețuiesc!
A și să nu uit: oile lui Hristos, doar cele ce sunt a lui Hristos, nu mușcă, nu le stă în fire! Ele nu știu să muște și din acel motiv nici nu pot să muște! Dacă „oaia” mușcă, nu-i oaie! Doar seamănă cu oaia!

Daniel Cocar, www.cocardaniel.wordpress.com