Olimpiada Biblică – Faza naţională, Dunavăţu de Jos, Jud. Tulcea – 2012

Într-o zi însorită de august, în mijlocul creaţiei lui Dumnezeu, într-un loc minunat la Dunavăţu de Jos, în frumoasa Deltă a Dunării, la tabăra creştina Raza Soarelui au sosit 32 de copii din toate zonele ţării însoţiţi de învăţătorii lor şi pregătiţi ca în săptămâna 13-18 să susţină faza naţională a concursului Olimpiadei Biblice din 2012. Concursul este organizat de către departamentul lucrării cu copii al Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, ajuns deja la a unsprezecea ediţie.

                În ziua de miercuri, cu multe emoţii, copiii au susţinut testul cunoştinţelor biblice. Anul acesta au avut de citit Genesa; Deuteronomul; Psalmul 119; Eclesiastul; Ioel; Matei; 2 Corinteni; 1 şi 2 Petru, iar de  studiat Genesa, Psalmul 119 şi Matei.

                Odată descatuşaţi de povara concursului, copii şi învăţători, am petrecut clipe de neuitat  atât prin activităţile din tabăra ( inchinare, rugăciune, jocuri, părtăşie ) dar mai ales prin ineditele momente petrecute în Delta Dunării ( excursia cu şalupele la Marea Neagră, vâslitul pe canalele deltei, pescuitul )

                Copiii s-au bucurat să vadă că osteneala lor n-a fost zadarnică, fiind recompensaţi substanţial pentru straduinţa lor de a învăţa Cuvântul lui Dumnezeu. Cei mai buni dintre ei au fost:

Pentru aceştia si pentru alţi copii munca nu s-a terminat. Ei s-au hotărât să înceapă chiar de acum să citească şi să studieze cărţile pentru noua ediţie a olimpiadei. Acestea sunt:

 

 

                                    De studiat:  Exodul; Marcu; 1Corinteni
De citit: Ieremia; Plangerile lui Ieremia; Obadia; Hagai; Efeseni;

 

 

                Rugăciunea noastră este să vedem tot mai mulţi copii implicaţi în citirea si studierea Cuvântului lui Dumnezeu, olimpiada biblică dorind să fie o unealtă în acest sens.

 

 

                Mulţumim bisericilor, comunităţilor şi persoanelor care au sprijinit financiar cheltuielile copiilor legate de transport, cazare, precum şi a premiilor substanţiale.

 

 

                Mulţumim Domnului pentru săptămâna petecută în prezenţa Lui, pentru dorinţa copiilor de a studia Cuvântul lui Dumnezeu, precum si pentru dedicarea părinţilor şi învăţătorilor care i-au pregătit.

 

 

Departamentul lucrării cu copiii

 

Vio Tîrziu