Olimpiada Biblică – faza naţională, Brădăţel – 2013

Într-o zi însorită de august, în mijlocul creaţiei lui Dumnezeu, într-un loc minunat în Munţii Retezat, la tabăra creştină Brădăţel, au sosit 36 de copii din toate zonele ţării şi din diaspora, însoţiţi de învăţătorii lor şi pregătiţi ca în săptămâna 19 – 24 să susţină faza naţională a Olimpiadei Biblice din 2013. Concursul este organizat de către departamentul lucrării cu copiii al Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, ajuns deja la a douăsprezecea ediţie. Pe lângă cei 36 de copii calificaţi pentru faza pe ţară, au mai participat alţi 36 de copii din diferite biserici, dintre care 17 au susţinut „Finala B” a olimpiadei.

În ziua de miercuri, cu multe emoţii, copiii au susţinut testul cunoştinţelor biblice. Anul acesta au avut de citit Ieremia, Plângerile lui Ieremia, Obadia, Hagai, Efeseni, iar de studiat Exodul, Evangelia după Marcu şi              1 Corinteni.

Odată „descătuşaţi” de povara concursului, copii şi învăţători, am petrecut clipe de neuitat atât prin activităţile din tabăra (închinare, rugăciune, jocuri, părtăşie, activităţi sportive, foc de tabără etc.), cât şi prin excursia de o zi la Castelul Huniazilor din Hunedoara, cetatea din Deva şi Rezervaţia de zimbri din Haţeg.

Copiii s-au bucurat să vadă că osteneala lor n-a fost zadarnică, fiind recompensaţi substanţial pentru străduinţa lor de a învăţa Cuvântul lui Dumnezeu.

Mulţumim Domnului pentru săptămâna petrecută în prezenţa Lui, pentru dorinţa copiilor de a studia Cuvântul lui Dumnezeu, precum şi pentru dedicarea părinţilor şi învăţătorilor care i-au pregătit.

Mulţumim bisericilor, comunităţilor, părinţilor şi persoanelor care au sprijinit financiar cheltuielile copiilor legate de transport şi cazare.

Le mulţumim tuturor celor care au contribuit la achiziţionarea premiilor, în valoare de peste 9000 de lei, precum şi la acoperirea costurilor excursiei.

Rugăciunea noastră este să vedem tot mai mulţi copii implicaţi în citirea şi studierea Cuvântului lui Dumnezeu, olimpiada biblică dorind să fie o unealtă în acest sens.

Rezultatele finale pot fi vazute accesand linkul de mai jos.

descarca-fisier2