Omul ORBIT de Diavolul si de Dumnezeu

Orbirea spirituala este cea mai mare tragedie de care poate avea parte omul. Biblia afirma ca orbirea spirituala este incapacitatea de a mai detecta si deduce lucrurile si persoana lui Dumnezeu. “Și, dacă Evanghelia noastră este acoperită, este acoperită pentru cei ce sunt pe calea pierzării,  a căror minte necredincioasă a ORBIT-O dumnezeul veacului acestuia, ca să nu vadă strălucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu. (2 Corinteni 4:3, 4 VDCC)

Diavolul tine lumea in orbire prin ignoranta fata de Cuvantul lui Dumnezeu si fata de lucrarea lui Isus Cristos.

Cand apostolul Pavel a fost chemat in lucrare, Cristos Însuși i-a rostit mandatul lucrării: “Te-am ales din mijlocul norodului acestuia și din mijlocul Neamurilor la care te trimit,    ca să le DESCHIZI OCHII, să se întoarcă de la întuneric la lumină, și de sub puterea Satanei la Dumnezeu; și să primească, prin credința în Mine, iertare de păcate și moștenirea împreună cu cei sfințiți.” (Faptele apostolilor 26:17, 18 VDCC)

Responsabilitatea apostolului Pavel a fost de a deschide oamenilor ochii, desigur nu prin propria putere.

In fata acestei orbiri Biserica este chemata sa rosteasca din abundenta mesajul vindecator al Evangheliei. Motivarea si indarjirea Bisericii trebuie sa fie maxime impotriva acestui blestem al orbirii spirituale.

Insa mai este o orbire care ar trebui sa arunce Biserica pe genunchi si sa o scalde neincetat in lacrimi: orbirea produsă de Dumnezeu.

Cand esti orbit de Diavolul mai sunt șanse. Cand esti orbit de Dumnezeu nu mai este nici o cale de întoarcere.
Noi ii stim pe toti oamenii orbiti de Diavolul, insa nu stim pe nimeni din cei orbiti de Dumnezeu, de aceea mandatul nostru este de a predica fara discriminare Evanghelia harului, sursa luminii de viata.

“Le-a orbit ochii, și le-a împietrit inima, ca să nu vadă cu ochii, să nu înțeleagă cu inima, să nu se întoarcă la Dumnezeu, și să-i vindec.” Ioan 12:40

Cel mai mare blestem este sa te orbeasca Dumnezeu, sa nu mai vezi harul Lui, sa nu mai ai parte de nici o cercetare, nici o mustrare din partea Lui, sa nu te mai miste nimic, sa mergi netulburat de nimic spre mormânt, cum afirma Psalmul 73 de oamenii blestemati.

Cel mai mare blestem este sa te abandoneze Dumnezeu si sa nu iti mai vorbească.

Toti oamenii care inca nu s-au intors la Dumnezeu isi au numarate ocaziile in care Dummezeu le va vorbi prin Evanghelia predicata, scrisă, discuții, lectura.

Sa fii orbit de Diavolul inseamna sa mai ai o ocazie. Sa fii orbit de Dumnezeu, inseamna sa se fi terminat totul.

Sa le dam din belsug Evanghelia harului celor orbiti de Diavolul, si sa plangem indurerati si terifiati pentru cei orbiti de Dumnezeu.

Ovidiu Petric