Opriţi măcelul!

chain-saw-for-wood-cuttingDespre ce fel de măcel este vorba? Despre măcelul creaţiei! (mediu, natură, spuneţi-i cum doriţi.) Titlul articolului a trezit, probabil, aşteptări diferite, dar te rog să îl citeşti până la capăt. Subiectul este important!  Nu vreau să intru în detalii. Marii măcelari ai mediului sunt lăcomia şi nepăsarea, cu toate manifestările aferente: de la cutii de conserve şi amnalaje de Eugenia pe vărf de munte, la industria poluantă şi vastele întinderi de păduri, din care au rămas doar cioturile. Cu toţii asistăm zilnic la măcelărirea sistematică a mediului şi ştim despre ce este vorba. Deaparte de mine gândul să cad în extreme stângiste, dar îmi pasă! Iată doar câteva motive:

1. Pentru că iubesc natura. Iubesc plantele şi animalele. Îmi place să mă opresc, să le privesc şi chiar să povestesc cu ele. Puteţi crede ce vreţi! Este unul dintre motivele principale pentru care îmi plac Tolkien şi Lewis: animale care vorbesc, copaci care umblă. Mă simt acasă într-o astfel de lume.
2. Pentru că sunt creştin. Ştiu că Dumnezeu a creat lumea aceasta ca o casă pentru mine şi nu vreau să o batjocoresc. Mai mullt, Dumnezeu vorbeşte prin natură, dezvăluindu-şi gloria. Observaţi cât de mândru este Dumnezeu în legătură cu creaţia Sa, în ultimele capitole din Iov. Cum vorbeşte despre toate acele detalii uimitoare…Ca un artist care priveşte cu mulţumire la  tabloul pictat. Solomon se uită la una din cele mai neînsemnate creaturi, la furnică. Se apleacă în ţărână să observe ce face, cum se poartă, iar apoi ne spune ce am putea învăţa de acolo.

Atunci când citesc Biblia sunt uimit să văd toate învăţăturile pe care le dă cu privire la raportarea noastră la natură. Învăţătura nu apare în forma la care ne-am aştepta pentru că provocările erau diferite atunci. Doresc însă să subliniez preocuparea constantă pe care o întâlnim în Biblie cu privire la natură.

3. Pentru că îmi pasă de ceea ce las în urmă la generaţiile următoare. Da, ştiu, sunt mulţi care citesc Biblia rudimentar şi au ajuns la concluzia că „Venirea Domnului este atât de aproape…” Hmm…Cât de aproape? Mai bine să recunoaştem că nu ştim. Cine ştie câte generaţii vor mai trece? Doar Dumnezeu! De aceea este înţelept să îi avem în vedere. Poate le mai lăsăm şi lor câte ceva. Şi chiar dacă Domnul vine în curând, tot la fel ar trebui să facem. Ne va lăuda pentru că am fost ispravnici credincioşi.

Mai multe articole de Valetin Făt, pe www.valentinfat.wordpress.com.

Sursa poza: http://www.best-snow-blowers-reviews.good-stuffblog.info/tag/murray-snow-blowers/page/53/