Ori suntem cunoscuți pentru iubirea față de oameni, ori mai bine să nu fim cunoscuți…

Oamenii sunt înfometați după acceptare, iubire și prieteni. Dacă vor găsi aceste lucruri în Biserică ei vor rămâne, dacă nu, vor căuta în altă parte. Dumnezeu a lăsat Biserica să fie comunitatea în care oamenii să fie acceptați pentru ceea ce sunt ei cu adevărat și să fie încurajați să devină oamenii care trebuie să fie. Cu ani în urmă un cântăreț orb a scris un cântec în care exprima ceea ce mulți oameni își doresc să găsească când vin la Biserică.

“Dacă acesta nu este un loc unde lacrimile sunt înțelese,
Atunci unde să mă duc să plâng?
Și dacă acesta nu este un loc unde duhul meu poate primi aripi,
Atunci unde să ma duc să zbor?
Și dacă acesta nu e locul unde strigătul inimii poate fi auzit,
Atunci unde să mă duc ca să vorbesc?
Și dacă acesta nu e locul unde lacrimile sunt înțelese,
Unde să mă duc, unde să mă duc să strig?”

Dacă Biserica lui Cristos nu este locul unde putem fi ceea ce suntem, unde ne putem duce? Dacă Biserica nu este locul unde putem fi încurajați și motivați, atunci unde putem găsi încurajare? Dacă nu suntem recunoscuți pentru iubirea noastră unul pentru altul în părtășia Bisericii, atunci nu ar fi mai bine să nu fim cunoscuți? 

Și totuși, nici cea mai bună campanie evanghelistică nu ar atrage mai mulți oameni la Cristos decât membrii familiei lui Dumnezeu, care ar impresiona comunitatea din jur cu bunătatea iubirii lui Dumnezeu exprimată unii față de alții. Oamenii nu sunt convinși, ei sunt atrași. Dacă flacăra iubirii lui Dumnezeu este cu adevărat în Biserică ei pot să o vadă. Astfel vor fi atrași și vor ști că suntem ucenicii Lui.

Samy Tuțac