Pastorul Ghiță Schinteie a plecat în veșnicie

“Vino în ajutor, Doamne, căci se duc oamenii evlavioși, pier credincioșii dintre fiii oamenilor”. (Ps.12:1) Acest strigăt de ajutor și lamentație a psalmistului de odinioară rămâne, din păcate actual și în zilele noastre când auzim de plecarea în veșnicie a celor evlavioși. Un asemenea om a fost fratele și colegul nostru de slujire Ghiță Schinteie care a plecat la Domnul pe data de 30 august, în urma unui cancer pancreatic. Fratele Ghiță s-a născut în localitatea Știnăpari (CS) într-o familie de credincioși baptiști și din tinerețe a acceptat chemarea la mântuire, predându-și viața lui Isus Cristos ca Domn și Mântuitor personal. A urmat studiile liceale la Timișoara (Liceul Industrial Azur) și apoi studiile universitare cu specializarea Chimie Anorganică la Universitatea Politehnică din acest oraș. Pe data de 8 septembrie 1988 s-a căsătorit cu Alina, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu o fiică (Paula). 

Fratele Ghiță a simțit chemarea la slujire în lucrarea Evangheliei și a intrat în lucrare slujind ca pastor în Bisericile din Bucovăț, Ianova și Hodoni (jud Timiș). Pentru o perioada de aproximativ doi ani și jumătate a slujit și în calitate de secretar al Comunității noastre.  A slujit cu dedicare față de Domnul și turma încredințată ca pastor al unor biserici baptiste atât din țară(Bucovăț, Ianova, Hodoni) cât și din Diaspora (Arganda del Rey, Spania și Nurnberg, Germania). A fost un om blând, cu un extraordinar bun simț și o amabilitate deosebită. A lăsat în urmă o amintire plăcută în viața celor care l-au cunoscut și au colaborat cu dânsul.

Ne rugăm ca Domnul să Își primească slava prin tot ce a însemnat viața și slujirea fratelui Ghiță. El să mângâie familia și credincioșii îndoliați din bisericile care au fost păstorite de fratele nostru cu mângâierile Sale depline. Fie ca plecarea în veșnicie a fratelui și colegului nostru să ne motiveze pe toți la o mai mare credincioșie față de Stăpânul nostru și la o pregătire mai intensă pentru a fi găsiți gata de momentul plecării noastre din această lume!