Pastorul Petru (Pitt) Popovici şi-a sfârşit alergarea pământească

Luni, 21 octombrie, după o călătorie pământească de peste 101 ani,  pastorul Petru (Pitt) Popovici  a plecat în veşnicie. S-a născut în data de 12 septembrie 1918 în Harrisburg, Pennsylvania, în familia lui Simion şi Zana Popovici. În anul 1921 familia Popovici s-a reîntors în România, la Firiteaz, iar în iunie 1930, la doar 12 ani, tânărul Petru (Pitt) s-a convertit la credința baptistă.În perioada 1937-1940 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucureşti cu dorința de a deveni păstor.

Pitt Popovici

Între 21 februarie 1941 – 5 mai 1945 a făcut stagiul militar, dovedind că este un bun patriot şi iubitor de neam.La finalul stagiului militar s-a căsătorit cu sora Hortensia Cristea, Dumnezeu binecuvântând familia lor cu 3 fete: Iedidia, Angela şi Agnia.In România a slujit ca păstor la Biserica Creştină Baptistă Dragostea din Arad, între anii 1945-1953 şi la Biserica Creştină Baptistă nr.1 (Betel) din Timişoara, între anii 1953-1967.În anii regimului comunist pastorul Petru Popovici s-a opus reglementărilor impuse de regimul ateu, motiv pentru care a fost destituit. Din cauza permanentelor şicanări venite din partea autorităților, familia Popovici a hotărât  să se reîntoarcă în America  înțelegând că pot ajuta mai mult lucrarea din România de peste Ocean. După 4 ani de insistențe, regimul comunist a oferit fratelui Petru Popovici  dreptul de a se intoarce  în America,  acesta având şi cetățenie americană.Întors în America, la Chicago, pastorul Petru Popovici a contribuit, alături de fratele său Alexa, la formarea şi creşterea Bisericii Baptiste Române.

Deasemenea a avut un rol important la dezvoltarea bisericilor din Los Angeles, Sacramento şi Atlanta.Pe parcursul anilor fratele Petru (Pitt) a realizat emisiuni de radio creştin, a tradus şi adaptat cântări, a scris numeroase articole şi cărți cu conținut creştin. Printre cele mai cunoscute cărți se numără: Există viață după moarte?, Biblia este totuşi adevărată, Graiul proorocilor, Lumini peste veacuri, Graiul martirilor creştini, Colțul de rai, Eşti sigur?

Fratele Petru (Pitt) Popovici a fost un exemplu de credincioşie, smerenie şi pocăință.Plecarea lui în veşnicie  este o pierdere pentru comunitatea baptistă română, dar şi o provocare să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie.Serviciul de înmormântare va avea loc sâmbătă, 26 octombrie, la Gwinnett Romanian Baptist Church, Georgia.