Pastorul Valeriu Ghilețchi – un nou mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova

GHILETCHI ValeriuÎn ziua de 30 Noiembrie au avut loc alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova. Pastorul Valeriu Ghilețchi în urma alegerilor de duminică a câștigat un nou mandat de deputat.

În legislatura 1998-2001, deputatul Ghilețchi a fost  membru al Comisiei pentru  Drepturile Omului, Culte Religioase, Minorităţi Etnice şi Comunităţi Externe, iar în  legislatura 2009-2014 a fost secretarul  comisiei pentru politică externă şi integrare  europeană. Deputatul Ghilețchi a luptat mult pentru integrarea Republicii Moldova  în Uniunea Europeană, cât și pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului.
Înainte de a se implica mult mai activ în activitatea parlamentară pastorul Valer  Ghilețchi  a ocupat mai multe poziții printre baptisții din Moldova și Europe:
  • 2009-2011 – Preşedintele Federaţiei Baptiste Europene.
  • 2001-2009 – Episcop al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Moldova.
  • 2007-2009 – Vice-preşedinte al Federaţiei Baptiste Europene.
  • 2003-2008 – Preşedintele Departamentului de Misiune în cadrul Federaţiei Baptiste Europene.
  • 2002-2004 – Preşedinte al Federaţiei Baptiste Euroasitice.
  • 1994-1998 – Decan al Colegiului Teologic-Pedagogic din mun. Chişinău.
Ne rugăm ca Domnul să-i dea putere de să- și păstreze integritatea și să aibă înțelepciune în activitatea pe care o are ca deputat, mai ales în această vreme de conflicte internaționale, Moldova fiind expusă pericolului dinspre est. Potrivit hotnews cele trei partide cu orietare pro-europene au împreună mai multe voturi decât partidele cu orientare pro-rusă. Mai multe puteți citi  AICI .
Să continuăm să-l susținem în rugăciune.