Patru universităţi creştine din Oklahoma refuză să susţină accesul la avort

via technorati.com

Patru universităţi creştine din Oklahoma, SUA, au intentat un proces comun în tribunalul federal pentru a răsturna mandatul HHS. Toate cele patru şcoli – Oklahoma Baptist University, Mid-America Christian University, Southern Nazarene University şi Oklahoma Wesleyan University – susţin că dispoziţia ObamaCare încalcă drepturile lor constituţionale forţându-i să îşi necinstească propriile convingeri religioase împotriva avortului pentru a evita imensele amenzi guvernamentale (LifeSiteNews).

Universităţile din Oklahoma se alătură altor angajatori religioşi care au dat în judecată guvernul federal în privinţa mandatului contraceptiv. Deşi administraţia Obama a oferit un “compromis” limitat scutind anumite biserici şi organizaţii religioase de la regulă, şcolile, sau companiile de afaceri, sau alte entităţi care lucrează şi/sau slujesc poporul în afara credinţei lor nu sunt cuprinse în excepţie.

“Universităţile sunt instituţii de studii superioare centrate pe Cristos”, au scris avocaţii în procesul depus vineri. “Ele cred că Dumnezeu a condamnat distrugerea intenţionată a vieţii umane nevinovate. Universităţile consideră, ca problemă de convingere religioasă, că ar fi păcătos şi imoral să participe intenţionat, să plătească, să permită sau să susţină accesul la avort, care distruge viaţa umană.”

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Patru universităţi creştine din Oklahoma refuză să susţină accesul la avort – Stiri Crestine.ro