PEDAGOGIA CERULUI

Poza-Nelut“Cerurile spun slava lui Dumnezeu…” Psalmul 19: 1

Lecții mari și frumoase putem primi atunci când ne uitam în sus. De acolo, de sus, învățătura trebuie primita cu admiratie și cu intenția clara de a ne-o însuși. Ce ni se preda din partea cerului nu este denaturat de om, pentru ca el, cerul, vorbeste independent de noi, dar întotdeauna spre folosul nostru !

Din cer vine învățătura despre slava lui Dumnezeu. Te uiți în sus și in tot ceea ce vezi ești motivat sa spui: “Ce mare ești, Ce mare esti !” Da, slava lui Dumnezeu predata de cer. Poate fi altfel ? Nicidecum ! Cerul nu a apărut de nicăieri, ci el poarta amprenta unui Creator și acesta este unicul Dumnezeu adevarat. A fost înnobilat prin prezenta corpurilor cerești, care și ele la rândul lor au fost create tot de Dumnezeu. Ploaia și zăpadă, fulgerele și tunetele, arșița si înghețul mărturisesc despre legile lui Dumnezeu. Totul se succede cu o precizie matematica, iar puterea de înțelegere a tot ce vedem este extrem de limitata. Într-adevăr, cata slava are Dumnezeul nostru ? Mai este cineva în stare sa facă și sa administreze asa ceva ?

Chiar și întinderea cerului se constituie în lecție pentru noi. Se vorbește despre cele trei ceruri, despre 88 de zone în care este împărțită bolta cereasca, despre 200 de miliarde de galaxii. Ochiul uman distinge pe cerul nocturn pana la 6000 de stele. Numai soarele este mai greu decât pământul de 332950 de ori. Ce informații în favoarea lui Dumnezeu !

Dragi prieteni, merita sa ne facem timp ca sa privim în sus. Să-l admiram ziua și noaptea, când ploua și când este senin, vara și iarna…cu adevărat vom fi învățați !

Pastor Ioan Cocirteu